.

Imatge de les festes del 2011

Imatge de les festes del 2011

A les 19h d’aquest divendres el carrer Goya donarà tret de sortida mitjançant tres coets a tres dies de festa major carregada de propostes, actes tradicionals i fins i tot novetats ajustant-se al pressupost i comptant amb la col·laboració dels comerços i veïnat.

La presidenta de l’Associació de Veïns del carrer Goya, Montserrat Estopà, explica a Tarragona21 que enguany amb menys subvencions ha estat necessari ajustar-se més a l’hora de programar les activitats. S’han mantingut les tradicionals i fins i tot s’ofereixen novetats. “Cal reinventar-se i mirar de mantenir els actes i aportar-ne de nous amb cost zero. Ha estat en la contractació de les actuacions musicals on per exemple ha calgut abaixar el llistó i optar per duets en lloc de grups” explica. Tot i així destaca que “som una associació molt activa i és important el suport dels comerços de la zona i de la ciutat, així com del veïnat”

Un exemple és la gran col·laboració i aportació d’un matrimoni gran que porten molts anys al barri i als qui en faran homenatge aquesta tarda després del pregó que pronunciarà l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros a les 19.30h. Abans hi haurà actuació de les gimnastes del Nàstic.

Actes del divendres

Actes del divendres

La festa d’aquest divendres seguirà a la nit amb el sopar de motxilla a les 21.30h on cada veí podrà dur el seu menjar i disposar de taules i cadires per sopar conjuntament a la fresca i amb la companyia a partir de les 23h de la revetlla amb el grup Clau de Sol.

Actes del dissabte

Actes del dissabte

Entre les novetats d’enguany hi ha jocs de rol amb figuretes i jocs d’estratègia durant els tres dies per a totes les edats. També el mercat d’intercanvi d’objectes entre els veïns aquest dissabte entre les 10h i les 14h per primer cop. Al mateix temps també hi haurà esmorzar popular, peonada i la gimcana de bicicletes. Els nens gaudiran a partir de les 14h d’una macarronada que hi prepara l’Araceli, una veïna, i que cada cop té més èxit entre els menuts.

Els nens i nenes seguiran com a protagonistes de les propostes de la tarda amb els inflables a les 16h i el concurs de dibuix a les 19h. L’homenatge als matromonis que compleixen 50 anys enguany queda desert i s’aprofitarà per fer ballar al gegant manotes a les 20h. Finalment un nou sopar de motxilla a les 21.30h i una altra revetlla a les 23.30h, aquest cop amb el Duet E-2.

Actes del diumenge

Actes del diumenge

Diumenge a partir de les 10.30h arriba el torn de diversos concursos com el de baldufes, de hula-hop, de safates de cambrers i jocs divertits que també congreguen públic de totes les edats. A les 12,30h el de truites i “all-i-oli” on hi haurà dos premis segons presentació i gust, a partir d’un jurat format per restauradors de la zona. Es podrà degustar una llesca de pa amb truita i una amb “all i oli” a un preu de 50 cèntims que ajudarà també a col·laborar amb l’A.V.V.

A les 17h de la tarda es lliuraran els premis i a les 18.30h arribarà el torn d’un espectacle de circ i acrobàcies amb el grup Antares. La xocolatada popular a les 19.30h i discomòbil a les 20h. La festa finalitzarà a les 22h amb la popular remullada que es fa des dels balcons i finestres per a tots aquells que a sota s’hi vulguin remullar.

-Adrià Recasens-