.

.

TOTS 21


Imatge de la gran rua de dissabte. Foto: Cedida

Durant tot el cap de setmana El Morell s’ha vestit de festa i confeti. Els carrers del municipi han vist com, un any més, la resposta de les morellenques i els morellencs ha sigut fantàstica i han omplert de gresca i diversió cada acte programat al llarg del cap de setmana. Els més petits començaven la seva rua el divendres a la tarda abans de berenar i gaudir de l’espectacle “Salta, Canta i Balla!” que va omplir el pavelló de colors i disfresses.

El dissabte arribava el primer plat fort. Més de 500 persones van protagonitzar un dels actes més multitudinaris. La gran rua de Carnaval de dissabte a la tarda es va poder celebrar sense problemes, malgrat la incertesa a causa del vent.

Van ser 8 les carrosses que van sortir enguany: la “Primavera Cuca”, “El Gran Cabaret”, “Els Llunàtics”, “La
Barbacoa”, “Quina tribu!”, “Colla Kao”, “AMPA de Les Ovelles” i “Hard Ruin Embruix”.

La rua va acabar amb el discurs del Rei Carnestoltes, just abans del sopar al pavelló i d’un dels altres moments més esperats, el lliurament de les escombres. L’escombra de bronze va ser per “Hard Ruin Embruix!”, l’escombra de plata va ser per “Quin tribu!” i, finalment, l’escombra d’or a la millor carrossa va ser la de la colla “Els Llunàtics”. Una carrossa que, segons el jurat, va destacar per la seva originalitat en la decoració, disfressa i temàtica.

En aquesta edició s’han incorporat algunes novetats a la rua del dissabte. De les tres voltes que es feien fins a l’any passat, aquest any, se n’han fet dues i s’ha passat al pavelló l’entrega de les escombres. El canvi s’ha implementat per agilitzar el temps d’espera al carrer i minimitzar el fred.

Diumenge va ser el dia més familiar i l’últim d’aquest Carnaval. La Festa del Confeti a la plaça de la Font, amb l’animació de “Xari, Xarinola” va donar pas a la crema del Rei Carnestoltes amb la que les morellenques i els morellencs van acabar un Carnaval amb una participació fantàstica.