.

 

L’acte ha comptat amb la participació de Josep Maria Vallès, regidor d’Esports; Rosa Maria Carrasco, delegada de les Terres de l’Ebre de la Federació Catalana de Vela; Albert Martínez, gerent d’Audi Tarracomòbil, Joan Ramon Guillén; director de comunicació del Club i  Ramon Vallverdú, president del Club Nàutic Cambrils.

El Club Nàutic de Cambrils ha presentat aquest matí en roda de premsa el Campionat d’Espanya de Làser 4.7, Audi Tarracomòbil que es celebrarà al Club Nàutic Cambrils entre el 3 i el 8 de desembre. L’acte ha comptat amb la participació de Josep Maria Vallès, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils, Rosa Maria Carrasco, delegada de les Terres de l’Ebre de la Federació Catalana de Vela, Albert Martínez, gerent d’Audi Tarracomòbil, Joan Ramon Guillén, director de comunicació del Club i  Ramon Vallverdú, president del Club Nàutic Cambrils.

Al certamen nàutic hi participaran més de 190 regatistes arribats de diferents llocs del territori espanyol (un total d’11 comunitats), però també d’Europa (Suïsa, França , Italia) i un regatista de Tailàndia.

El Club Nàutic de Cambrils acull per primera vegada la celebració d’aquest campionat i l’elevat nombre d’inscripcions, més de 190 regatistes, fan preveure que l’esdeveniment serà tot un èxit. Si ho comparem amb edicions anteriors (l’any passat es va celebrar a València) el nombre d’inscripcions al Campionat han estat per sobre del que és habitual. Des del Club es valora d’una forma molt positiva l’interès que ha generat la competició. Ramon Vallverdú, president del CNCB, explica que “és un honor pel Club un repte organitzatiu d’aquestes característiques”, comenta. Alhora –afegeix Vallverdú- un esdeveniment així genera sinèrgies comercials, turístiques i empresarials que son positives pel Club però també per Cambrils. Cal tenir en compte que el Campionat atraurà entre regatistes, tècnics i familiars a més de 300 persones.

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès, ha destacat la voluntat de l’Ajuntament de continuar fomentant Cambrils com una ciutat oberta la nàutica. “Al Club Nàutic de Cambrils hi ha una tradició molt antiga en la organització de regates i segueix sent un punt molt atractiu per organitzar-ne moltes més. Tenim un espai privilegiat i s’ha de potenciar l’activitat nàutica com a destí de turisme esportiu”, ha comentat.

Rosa Maria Carrasco, en representació de la Federació Catalana de Vela ha destacat que esdeveniments com aquest han d’ajudar a apropar la vela i el mar a la gent.

El tret de sortida del Campionat serà el dia 3 de desembre amb l’inici del període d’inscripcions. Els dies 5 i 6 de desembre es faran les proves eliminatòries i els dies 7 i 8 les finals. El regatistes competiran en un total de 4 categories, la sots 18 masculí i femení i la sots 16 masculí i femení. Aquest cap de setmana començaran a arribar els primers regatistes al Club i aprofitaran l’estada per realitzar entrenaments. De fet, alguns equips com el de Ginebra ja han entrenat conjuntament aquesta setmana amb els regatistes del nostre Club.

L’equip de regates, uns dels pilars del Club

Pel Club Nàutic de Cambrils, l’equip de regates és un dels pilars del Club. Per aquest motiu, l’organització d’esdeveniments de  foment de la nàutica com aquests són una de les prioritats de la nova Junta Directiva.

Actualment el Club Nàutic de Cambrils compta amb un equip de regates de més de 100 regatistes de totes les edats, amb categories que van des de la Infantil (classe Optimist), la juvenil (Làser i 29er) i  la sènior (equip de Creuer).

Aquesta estructura, que ha aportat molts èxits al Club,  és un exemple de l’aposta metodològica i tècnica del Club, que te com a objectiu principal oferir un itinerari esportiu complert als seus regatistes que els permet iniciar-se de ben petits a la competició nàutica i seguir la seva formació fins arribar a les categories sènior.

Aquest pla de continuïtat és una de les claus de l’èxit de l’equip de regates que des de fa anys recull excel•lents resultats en totes les seves categories. L’equip de regates n’han  sortit esportistes de gran nivell que han aconseguit excel•lents resultats en totes les categories. Durant aquest 2017 destaquem la victòria de Zsombor Denesz al Campionat de Catalunya d’Optimist G3,  la consecució del Campionat d’Europa de Làser Sub 21 per part de Marcelo Cairo, sense oblidar les germanes Munté amb una tercera posició al campionat del Món FX, els regatistes Marc Miró i Guillermo Cañardo, finishers de la regata transoceànica Mini Transat La Boulangère o la Maria González i l’Alicia Fras, campiones femenines de la Copa d’Espanya, entre molts d’altres. Tot i així el Club vol posar en valor el paper que juguen tots els regatistes del Club, els que aconsegueixen grans resultats i els que no. “Per nosaltres l’equip de regates són tots els regatistes. Volem que tots ells es sentin partíceps de l’equip i de la seva història independentment dels resultats”.

Jornada VIP

En motiu de la celebració del campionat el Club ha organitzat pel dia 8 de desembre una jornada VIP en la que ha convidat a personalitats, periodistes i empreses vinculades al sector de la nàutica per tal que visquin el Campionat des de dins. Els assistents participaran en una sortida en embarcació per presenciar l’última jornada de la regata, un dinar al restaurant del Club acompanyant a la Junta Directiva i la participació en el lliurament de premis que tancarà el Campionat. L’objectiu, donar a conèixer en primera persona el nostre equip de regates i tot l’equip de professionals que l’integra, però sobretot apropar la feina de l’equip de regates als assistents.

A la jornada VIP també hi participaran els principals espònsors del Campionat i de l’equip de regates. El Club ha treballat per tal d’establir aliances amb empreses de prestigi que donin suport i impuls als equips de regates. És el cas d’Audi Tarracomòbil amb el que el Club ha signat un conveni de patrocini per fomentar l’equip de regates. El mateix passa amb Fruites Font, un dels principals patrocinadors de l’esdeveniment i de l’equip de regates i que ja ha estat espònsor en competicions com el Campionat d’Espanya Infantil del 2012, entre d’altres. El Club també ha comptat en aquesta ocasió amb patrocinis de la part de l’empresa Engel & Volkers o Mas Passamaner, entre d’altres