.

El Complex Esportiu Futbol Salou acollirà, entre el 9 i 12 de maig, les fases de classificació europees masculina i femenina. Font: Complex Esportiu Futbol Salou

El Complex Esportiu Futbol Salou (Salou, Tarragona) es convertirà en la porta d’accés als World Beach Games San Diego 2019 per a les seleccions d’Europa. Entre els propers 9 i 12 de maig, 16 equips masculins i 5 femenins competiran per un dels llocs reservats als combinats del vell continent.

Durant quatre dies, doncs, el World Beach Games – Europe Qualifier Salou portarà el millor futbol platja continental al cor de la Costa Daurada, amb una competició del més alt nivell en la qual els conjunts més potents del continent s’enfrontaran per classificar-se per la primera edició dels Jocs Mundials de Platja.

En el quadre masculí, amb 16 conjunts que lluitaran en format eliminatòria, quatre seleccions s’asseguraran una plaça en aquests primers World Beach Games, que tindran lloc a San Diego, Califòrnia (EUA), entre el 9 i el 14 d’octubre. El cinquè classificat a Salou tindrà l’oportunitat de lluitar també per una plaça a San Diego en un partit de revàlida davant el tercer classificat de la zona CONMEBOL.

Després del sorteig oficial, celebrat aquest matí a la seu de Beach Soccer Worldwide, el camí fins a la final ha quedat definit per a tots els conjunts participants. La sort ha volgut que Espanya quedés a la part inferior del quadre de competició, on també es troben Turquia, el seu rival als vuitens de final, Bielorússia i República Txeca, amb les quals es podria enfrontar als quarts de final. També es troben en aquesta secció del quadrant Itàlia, actual campiona d’Europa, Grècia, Anglaterra i França.

Quadrant oficial dels World Beach Games San Diego 2019.

En el quadre superior, competiran Portugal, Rússia, Suïssa, Ucraïna, Alemanya, l’Azerbaidjan, Noruega i Kazakhstan. Les seleccions femenines d’Espanya, Anglaterra, Rússia, República Txeca i Suïssa també prendran part en aquest World Beach Games – Europe Qualifier Salou. En tot cas, la competició es disputarà en format de lligueta, amb els dos millors conjunts assegurant la seva plaça a San Diego.

Entre el 9 i el 12 de maig, doncs, els aficionats al futbol platja podran gaudir en l’excel·lent Complex Esportiu Futbol Salou d’un espectacle de primer ordre. Amb un xut a porta cada trenta segons i una mitjana de nou gols per partit, el beach soccer assegura emocions fortes i un ambient incomparable amb música, actuacions de ball i un sabor únic. Salou en serà testimoni de primera mà, en un festival l’entrada al qual és totalment gratuïta.