.

Imatge d’arxiu de la platja de Llevant de Cambrils. Foto:Cedida

El pont d’octubre ha presentat xifres d’ocupació diverses als allotjaments turístics de la província de Tarragona, tot i aconseguir una alta ocupació tan als destins rurals d’interior com als de costa.

Per una banda, els allotjaments turístics, principalment els localitzats en zones urbanes i d’interior com Reus, Valls o La Conca de Barberà, han tingut un pont amb una ocupació mitjana del 45%, principalment en la tipologia d’hotels. Les cases rurals n’han sortit més ben parades amb ocupacions del 90%.

Tot i això, destins d’interior com la Terra Alta o el Priorat han arribat al 90% d’ocupació, en el seu “particular estiu” que ja esperaven de feia mesos i que ha aconseguit compensar les ocupacions de juliol i agost.

En el cas de Tarragona ciutat, l’ocupació ha sigut molt bona, amb un perfil de turista de proximitat i europeu sènior que sol venir a la ciutat durant el mes d’octubre per evitar massificacions.

Per altra banda, cal destacar que els destins de costa més estacionals com Cambrils, han allargat la temporada d’estiu gràcies al bon temps amb ocupacions del 90%. La mateixa situació s’ha viscut a les Terres de l’Ebre, amb ocupacions que han oscil·lat entre el 85% i el 90%. Els destins de costa del Baix Penedès i el Tarragonès, com Calafell o Altafulla, també estan satisfets amb l’ocupació aconseguida, superant en alguns casos les xifres de 2022, amb una mitjana d’ocupació del 75%.

Aquesta alta ocupació als destins de costa es deu a les bones temperatures d’aquest mes d’octubre, que ha fet que molts turistes optessin per escollir destins de platja per allargar la sensació d’estiu.

El president de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, Magí Mallorquí, apunta: “Esperem que amb l’arribada del fred l’ocupació s’estabilitzi. Creiem que aquesta serà la tendència els propers ponts de Tot Sants i de la Constitució i la Puríssima. A l’hivern el turista escolleix interior, però creiem que els destins de costa també en sortiran ben parats perquè els hiverns cada cop són més suaus”.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */