.

Instantània de l'actuació. Foto: Cedida

Instantània de l’actuació. Foto: Cedida

Constantí va acollir el passat divendres 7 de juliol una de les novetats de la programació del cicle “Fem Estiu, Fem Constantí”. Es tractava de la proposta escènica de carrer “Al safareig!”, que va tenir lloc al rentador municipal, amb gran èxit de participació i acceptació. L’activitat va anar a càrrec de la Companyia Teatralitzat i en la proposta hi van col·laborar també el Ball de Rentadores dels Balls de Cercavila de la Societat Cultural i Recreativa El Casino i els carros dels Tres Tombs.

El ball de les rentadores. Foto: Cedida

El ball de les rentadores. Foto: Cedida

Durant l’acte, es va tornar a representar novament el ball de rentadores, estrenat a l’octubre de l’any passat coincidint amb la inauguració del rentador municipal. Aquest ball tradicional va comptar amb la participació d’una vintena de nenes i nens, que es van reunir, com era costum, al voltant del safareig amb tots els elements característics com càntirs o galledes. Així doncs, es va fer una posada en escena, en què es va reproduir l’acció d’anar a rentar la roba i fer safareig.

Foto de família de l'acte. Foto: Cedida

Foto de família de l’acte. Foto: Cedida

L’any passat es va reconstruir el rentador públic municipal de Constantí, al carrer Sant Pere, un espai que forma part de la memòria dels veïns i veïnes del poble. Recuperar i donar vida a aquest lloc aporta un coneixement de la història més propera als més joves, alhora que representa un homenatge cap als més grans.