.

.

TOTS 21


Dames i Vells. Foto: Laia Díaz

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres per unanimitat proposar com a candidat a la convocatòria de Mèrit als Serveis Distingits del Consell Comarcal del Tarragonès per aquest 2021 al Ball de Dames i Vells de Tarragona. 

La proposta aprovada es presentarà a la setena convocatòria de la concessió de distincions de mèrit als serveis distingits que convoca el Consell Comarcal del Tarragonès amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt. 

Segons l’alcalde i conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, “el Ball de Dames i Vells de Tarragona, recuperat a la ciutat ara fa 40 anys, va ser en el seu moment motor imprescindible per a la recuperació festiva en el marc de les Festes de Santa Tecla a la nostra ciutat, i va contribuir de manera inequívoca en el reconeixement de les Festes de Santa Tecla com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional així com a Festa Estatal d’Interès Turístic”. 

El Ball de Dames i Vells de Tarragona va impulsar més endavant les recuperacions dels balls parlats de Diables, Gitanes, d’en Serrallonga i Pastorets i  és a dia d’avui referència en l’àmbit dels balls parlats no només a la comarca sinó a tot el Camp de Tarragona.

Aquestes distincions, que convoca anualment el Consell Comarcal del Tarragonès, s’atorguen a les persones o entitats de la comarca que s’hagin distingit en una continuada labor cultural, científica, econòmica social o urbanística.

Redacció