.

La reunió celebrada aquest matí. Foto: Anna F./Ajuntament Torredembarra.

La reunió celebrada aquest matí. Foto: Anna F./Ajuntament Torredembarra.

L’Ajuntament de Torredembarra ha rebut el suport del Consell Comarcal i dels ajuntaments del Baix Gaià en la denúncia de l’estat de degradació de l’actual estació de trens i la reclamació de la construcció d’una de nova. Aquest migdia, s’han reunit al mateix Ajuntament de Torredembarra l’alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, amb el vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès, Josep Toquero; els alcaldes d’Altafulla, el Catllar, Creixell, la Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, regidors de la Nou de Gaià i de Roda de Berà i regidors de Torredembarra dels grups municipals de CiU, PSC, PP i GIT. Els diferents ajuntaments del Baix Gaià han mostrat el seu suport a la reivindicació de Torredembarra i s’han sumat a la manifestació que tindrà lloc el pròxim 8 de març. Cal tenir present que l’estació de trens de Torredembarra és punt de referència per als ciutadans i ciutadanes del Baix Gaià.

L’alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, ha explicat que en aquesta reunió s’ha demanat al Consell Comarcal del Tarragonès que convoqui la taula d’alcaldes de la comarca per a tractar de totes les infraestructures d’Adif relacionades amb el territori. En aquest sentit, Masagué ha assenyalat que “Adif té una nul·la sensibilitat amb el territori. Demanem que ens respectin”.

El vicepresident del Consell Comarcal, Josep Toquero, ha ressaltat que el Ple del Consell Comarcal del Tarragonès d’aquest dimarts va aprovar per unanimitat de totes les forces polítiques una moció de suport a les reivindicacions torrenques, “aquí no hi ha colors polítics, sinó que estem al costat de la ciutadania i volem arribar fins al final”.

La manifestació tindrà lloc el pròxim 8 de març, a les 12 h, sortint del passeig de la Sort fins a l’estació on finalitzarà amb la lectura d’un manifest. La següent setmana, l’alcalde de Torredembarra crearà una comissió municipal amb representants de tots els grups municipals on s’avaluaran els resultats de la manifestació i es decidiran noves accions.

Cal recordar que l’Ajuntament de Torredembarra ha denunciat l’estat lamentable en què es troba l’estació de Torredembarra, tot assenyalant que cap municipi es mereix una estació abandonada, però és que Torredembarra és la tercera estació de la demarcació de Tarragona en volum de passatgers (només per darrere de Tarragona i Reus). En aquest sentit, l’alcalde Daniel Masagué ha comentat que “Torredembarra té més usuaris que Salou, que Cambrils, que Tortosa i, en canvi, veient aquesta estació ningú no ho diria. Més de 600.000 usuaris anuals. Adif menysprea aquests 600.000 usuaris amb brutícia, deixadesa, un edifici gairebé ruïnós, sense servei de venda de bitllets a les tardes, tanques protectores trencades, trens tercermundistes…”.

L’alcalde, Daniel Masagué, també va explicar fa un parell de setmanes que temps enrere Adif havia anunciat una inversió d’un milió i mig d’euros (que ja  semblava poc a l’Ajuntament) i ara s’ha quedat en 900.000 euros i en dos anys, i només per a arranjar andanes perquè s’hi aturin trens més llargs.

En paraules del mateix alcalde, “volem mobilitzar tota la ciutadania: usuaris i usuàries del tren, entitats, col·lectius, formacions polítiques. De Torredembarra i de les poblacions veïnes que tenen com a estació de referència la nostra. Tots junts per dir prou! Volem una nova estació!”.