.

Un total de sis persones han mort aquesta Setmana Santa en sis accidents a les carreteres catalanes, segons el balanç provisional del Servei Català de Trànsit (SCT).

Aquesta xifra és lleugerament superior a la de l’any passat, quan es van produir cinc morts. Dels sinistres mortals d’aquest període festiu, almenys dos han estat causats per imprudències. Es tracta de l’atropellament d’una dona aquest diumenge a l’AP-7 després que hagués baixat del seu turisme i de l’accident el divendres 19 d’abril en una pista forestal a Avinyó (Bages), on el cotxe que conduïa un jove sense carnet va bolcar i va causar la mort d’una menor.

A part, el director del SCT, Juli Gendrau, ha valorat positivament l’increment dels controls dels Mossos d’Esquadra amb cotxes espiells.
L’operació retorn de Setmana Santa es tanca oficialment aquest dilluns a mitjanit. Amb tot, un 90% dels 557.000 vehicles previstos ja havien tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona a les set de la tarda.

Les retencions més importants s’han produït a causa de dos accidents a l’AP-7 i a l’A-2, a l’altura de Roda de Berà, on s’hi ha acumulat 20 i 14 km de retencions, respectivament. A part, també hi ha hagut cues a la C-16.

Al seu torn, Gendrau ha fet una crida a la “responsabilitat i a la consciència de cadascú” a la carretera per tal que, “ara que ve el bon temps”, no es produeixin accidents per conductes imprudents com alguns dels que han tingut lloc aquests dies de Setmana Santa.

Un dels punts de la xarxa viària catalana que han presentat més complicacions han estat l’AP-7 a Castellet i la Gornal, on un accident amb vuit vehicles implicats al voltant de les dotze del migdia, ha arribat a causar fins a 25 quilòmetres de cua ja que a l’alçada d’Altafulla s’hi han sumat les retencions causades per una avaria.

A les quatre de la tarda, però, les retencions s’havien reduït fins als sis quilòmetres. En el sinistre, han topat vuit vehicles per encalç, amb el resultat de 3 ferits lleus, segons el SEM. També s’han registrat deu quilòmetres de cues a l’A-2, a Esparreguera (Baix Llobregat), on han xocat tres vehicles, també per encalç, amb el balanç d’un ferit lleu i tres il·lesos.

També s’han produït retencions de cinc quilòmetres a la N-340, al seu pas pel Vendrell, i a l’A-2 a Òdena, amb un quilòmetre.

Segons el Servei Català de Trànsit, no es preveuen complicacions de cara a aquesta tarda un cop ja ha tornat el 75% dels vehicles i fins al final de l”operació tornada’, que acaba a les dotze de la nit. El mal temps d’aquests dies ha fet que els conductors hagin tornat de forma esglaonada a Barcelona i la seva àrea metropolitana i que molts altres aquest Dilluns de Pasqua no hagin fet un desplaçament d’un dia per anar a fer la mona fora de la capital.

ACN