.

Aquest percentatge s’incrementa fins el 60% si es té en compte que diverses empreses contractaran alumnes a partir de la primavera. Foto: Cedida

El 40% de l’alumnat del curs d’Operacions de Cuina de l’Ajuntament de Cambrils està treballant actualment en el sector de l’hostaleria, cinc mesos després de la finalització de la formació. Aquest percentatge s’incrementa fins el 60% si es té en compte que diverses de les empreses on van realitzar les pràctiques altres alumnes participants han manifestat la voluntat de comptar amb ells i elles quan comenci la temporada de primavera.  

El regidor d’Educació i Ocupació, Jordi Barberà, ha afirmat que aquestes dades permeten valorar satisfactòriament els resultats del programa a l’hora d’afavorir la primera inserció o la reincorporació al mercat laboral. El curs es va dirigir preferentment a persones treballadores desocupades i es va prioritzar la matriculació de les persones amb més dificultats d’inserció en el mercat de treball. En total 8 alumnes van obtenir el certificat de professionalitat, que acredita la formació realitzada i l’experiència obtinguda. 

El Certificat de professionalitat HOTR0108 d’Operacions bàsiques de cuina es va portar a terme entre els mesos de febrer a juliol de 2023 a l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Cambrils,  impulsat pel Departament d’Educació i Ocupació de l’Ajuntament, amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministerio de Educación y FP, dins del programa FOAP 2022.  

El curs va tenir una durada de 390 hores: 310 hores de teoria-pràctica (coneixements teòrics i elaboració diària de productes), i 80 hores de pràctiques en empreses del sector (hotels, restaurants i empreses amb servei de menjador).