.

.

TOTS 21

L’espectacle familiar de la Tresca i la Verdesca donarà el tret de sortida el proper dijous 14 de juny al 18è Festival Internacional de Música (FIM) organitzat per l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. Aquest grup musical oferirà el primer concert del Festival que se celebrarà a Tarragona del 29 de juny al 8 de juliol. Entre d’altres concerts, el FIM 2018 comptarà amb l’actuació de Sant Andreu Jazz Band, Vespres d’Anardí i Blaumut, a més d’oferir una desena de cursos especialitzats.

‘Zum’ és l’espectacle musical d’animació que portarà la Tresca i la Verdesca el 14 de juny a les 19.30 hores a la plaça de la Pagesia de Tarragona. Danses i cançons conformen aquesta proposta participativa i dirigida a un públic familiar. Els tres membres del grup, vestits d’abelles, cantaran i tocaran un ampli ventall d’instruments en directe. L’acció passarà fora de l’escenari, de manera que es farà protagonista la gent que assisteixi a l’espectacle mitjançant la participació a través de la música.

El FIM ofereix enguany un programa ple d’estils i intèrprets diversos fins al 8 de juliol. El 29 de juny, Sant Andreu Jazz Band inaugurarà oficialment el festival en un concert gratuït a la Plaça de la Pagesia a les 22 hores. Dirigida per Joan Chamorro, Sant Andreu Jazz Band busca la transmissió i la difusió de la música de jazz. El 2 de juliol, l’Auditori Diputació acollirà el concert de l’orquestra barroca Vespres d’Anardí, amb la mezzosoprano Marta Infante i el director Dani Espasa, i el dimarts 3 de juliol al Conservatori de la Diputació a Tarragona serà el torn de l’actuació de Kai Gleusteen al violí i Catherin Ordronneau al piano.

El professor valencià, Josep Fuster, amb el clarinet, i la pianista austríaca Astrid Steinschaden actuaran conjuntament el dissabte 7 de juliol al Conservatori de Tarragona. I el diumenge 8 de juliol el grup Blaumut serà l’encarregat de tancar el FIM 2018 a l’Auditori Diputació. Amb aquesta actuació, Blaumut presentarà el seu tercer disc d’estudi Equilibri produït per Marc Parrot i editat per Música. Aquest grup català que combina el folk amb el pop, la música clàssica i la cançó d’autor serà el segon cop que actuï al FIM, ja què ja ho va fer l’any 2014.

La venda d’entrades i recollida d’invitacions es realitzarà a l’Auditori Diputació (c/Pere Martell, 2) i a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona (c/Cavallers, 10) entre setmana de 10 a 20h.

Cursos especialitzats fins al 8 de juliol

El Festival Internacional de Música 2018 oferirà una desena de cursos adreçats a alumnes que volen perfeccionar la seva tècnica i la interpretació instrumental de la mà de professors i solistes de reconegut prestigi internacional. La proposta pedagògica del Festival, adreçada a estudiants de música de Grau Professional, Superior i postgraduats, inclou enguany cursos de violí, viola, contrabaix, trompa, violoncel, clarinet, flauta, cant, trombó i trompeta.

La vessant acadèmica del Festival Internacional de Música dóna l’oportunitat de rebre formació especialitzada de professionals amb reconeixement internacional, intercanviar experiències amb altres alumnes i enriquir-se amb la pluralitat de formes de treball i la diversitat de nivells en l’àmbit de la interpretació musical.

Les persones interessades en participar-hi poden realitzar les inscripcions on-line a través del lloc web del festival http://www.dipta.cat/festivalmusica/ fins al 28 de juny. En aquest enllaç web es pot consultar tota la informació sobre els professors que impartiran els cursos, els requisits i els horaris, així com tota la programació del Festival.