.

Jordi Collado en roda de premsa. Foto: Cedida

Jordi Collado en roda de premsa. Foto: Cedida

El Grup municipal d’En Comú Podem ha exposat que l’ajuntament té aquest elevat deute amb entitats bancàries per projectes aprovats des de l’ any 2017 i que encara están pendents d’execució.

Jordi Collado, portaveu de la formació, ha explicat que “aquesta dada surt de la memòria de comptes anual de l’any 2022. Hem demanat un informe actualitzat de la situació financera de l’ajuntament a dia d’avui i encara no l’hem rebut”. Els 54 milions d’euros en crèdits per projectes pendents d’execució suposen un 33,6% del deute total de l’ajuntament. Enguany el consitori pagarà 18,7 milions d’euros als bancs, dels quals, 4 milions aproximadament són interessos. 

Collado demana una “gestió racional i responsable dels diners de tots els veïns i veïnes de la ciutat, deixar de generar noves obres amb nous crèdits i utilitzar l’eina de les modificacions de crèdit per acabar les intervencions pendents”. “La nostra proposta és destinar els diners dels projectes més grans que no han avançat res, a projectes més petits que es puguin dur a terme en un termini de temps relativamente curt i que suposin una millora palpable per als tarragonins i tarragonines” ha apuntat el portaveu.

En la mateixa compareixença davant dels mitjans de comunicació el portaveu municipal de Tarragona En Comú Podem ha denunciat “les dificultats que tenim els grups de l’oposició per fiscalitzar els comptes del consistori”.

Preguntat per la pujada de l’IBI, ha afirmat que la postura del seu grup municipal respecte a la pujada d’un 20%, és un “no rotund” i que encara esperen una proposta en ferm i per escrit de l’equip de govern. També ha  ironitzat  sobre si “el rumb del govern socialista el marca Jordi Sendra, portaveu de Junts”.

V.Tapias