.

Imate del volcà. Foto: Reusdigital

Quatre joves de Salou i Vila-seca, Noelia Izquierdo, Pau Juny, Nuria García i Sergio García, es troben bloquejats a l’aeroport internacional Ngurah Rai, de la illa de Bali, davant la imminent erupció del volcà Mont Agung.

Després d’unes setmanes de vacances a Indonèsia, els joves que havien de prendre aquesta matinada un vol de connexió amb l’aeroport de Dubai no han pogut embarcar a l’avió a causa de la situació que estan generant les cendres d’aquest volcà que va entrar en erupció per darrer cop el 1963. Els experts parlen que la situació del volcà podria agravar-se en les properes hores.

Davant la notícia que no podien volar cap a la seva destinació, els joves han canviat el bitllet per una propera data i resten a l’espera que les condicions de vol siguin possibles per sortir de la illa. Aquest matí han contactat també amb l’ambaixada amb Jakarta i es troben, de moment, a les instal·lacions aeroportuàries on hi ha un gran nombre de viatgers en condicions similars a les seves. Segons sembla, abans d’arribar a l’aeroport no se’ls havia informat que els vols internacionals s’havien de cancel·lar per l’activitat del volcà i tampoc havien rebut cap advertència als espais turístics on han passat les darreres setmanes.

Els joves es troben en permanent connexió amb els seus familiars de Salou i Vila-seca. Es dóna la circumstància que les vacances de l’any passat de la parella formada per Izquierdo i Juny a la illa de Cuba va coincidir amb la mort de Fidel Castro, un motiu que els va fer partíceps del dol oficial per la mort del dirigent comunista.

Reusdigital.cat / Grup de Diaris Digitals de Catalunya