.

.

TOTS 21

El Camp de Mart acull aquesta setmana espectacles de Tarraco Viva. Foto: Tarraco Viva

La cultura amplia els seus aforaments a partir d’aquest dilluns i passa del 50 al 70%. La mesura, en tot cas, necessitarà de prudència a l’hora de portar-se a la pràctica i s’aplicarà seguint diferents criteris als principals recintes de Tarragona i la joia de la corona reusenca. El gerent del Teatre Fortuny, Josep Margalef, afirmava a Tots21 que posaran en marxa la nova mesura «a partir d’avui». Ara bé, «no arribarem a cobrir el 70% perquè hem de continuar tenint en compte la necessitat de mantenir la distància de seguretat. La majoria de les entrades per als espectacles ja exhaurides, i sí que en posarem a la venda de noves» però sense aprofitar les 160 places de més que permet ara la llei (l’aforament màxim del Fortuny és de 800) perquè «no hi ha prou capacitat per poder garantir la distància. Heu de tenir en compte que tenim moltes llotges i n’hem limitat la seva capacitat per criteris de prevenció. El que sí que farem és aplicar aquest nou aforament de cara a la propera temporada», assenyala Margalef.

Per la seva banda, la Germandat de Sant Isidre i Santa Lúcia ha anunciat que la sala de l’auditori teatre situat a la Raval de Robuster s’incrementa 38 localitats més (fins a un total de 134). «A poc a poc anem recuperant la normalitat. Això sí, mantenint la seguretat, mitjançant mascareta, separacions i, com no, la desinfecció de les mans», afirmen des del facebook de l’entitat.

Des de Tarragona, fonts municipals expllicaven que la nova capacitat d’aforament també es posarà en funcionament des d’avui mateix al Camp de Mart i al Teatre Tarragona, amb posada a la venda de noves entrades seguint una nova fòrmula a l’hora de fer el repartiment d’espectadors. «Fins ara quan anaves a comprar un tiquet i consulltaves el plànol de distribució veies que hi havia una butaca sí i una no, per garantir la distància. El que es farà ara és permetre que grups bombolla puguin comprar entrades per seure’s tot junts, envoltats en aquest cas de cadires buides», detallaven les fonts.

J.S.