.

.

TOTS 21


‘Bastint anhels’

Aquesta setmana, al Moll de Costa del Port de Tarragona, s’inauguren dues exposicions d’artistes locals amb una trajectòria que excel·leix fora de la ciutat. L’aposta per a ambdós artistes, que compartiran espai al Tinglado 1, manifesta la voluntat del Port de Tarragona tant per incentivar la creativitat local oferint un espai diàfan, ampli i amb molta personalitat que permet que diferents disciplines es puguin distribuir en aquest espai, com per donar visibilitat a l’art contemporani des del Moll de Costa.

Aquestes exposicions formen part dels actes programats per a celebrar l’efemèride dels 150 anys de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.

‘Bastint anhels’

Dijous, 19 de desembre, a les 19 hores, Albert Nel·lo presenta la seva darrera obra ‘Bastint anhels’, un gran projecte que uneix imatges que ens mostren les colles castelleres sense importar el color de la camisa, i el seu esperit del moviment. El seguit de fotografies que presenta l’exposició és, segons l’artista, una ‘amalgama de mans, turmells i colzes, els castells es van bastint i s’acosten al cel per pessigar-ne l’essència i tornar’. Nel·lo ha sabut copsar les emocions que a l’hora de bastir un castell, la intensitat del moment, els instants fugaços que
mostren la força d’una cultura i un país per no defallir.

S’hi pot contemplar la individualitat i el col·lectiu en una simbiosi perfecta. ‘Endinsant-nos-hi, evidenciem com en la gran diversitat humana present en cada construcció, cadascú vetlla per un anhel comú, i ens serveix de model per a la vida. L’humà perd la por al contacte, al tacte d’altri, per tal d’assolir fites comunes, i, plegats, besar el cel’ com diu l’artista.

‘Algo por lo que recordar’

El projecte que s’inaugura el divendres 20 de desembre, a les 19 hores, ‘Algo por lo que recordar’ d’Elena Oundjian és l’obra realitzada per l’artista en aquests darrers quatre anys. Després d’una parada en el temps i de la creació d’obres amb caràcter expressionista, s’arrisca en la creació d’una obra ordenada i disciplinada, buscant una harmonia en la llum i el silenci.

En aquesta exposició parlen en forma d’obra, records, persones, objectes, aficions i animals, quasi sempre felins, buscant transmetre a l’espectador, moments, instants del record. Per a l’artista, “el silenci, la llum, el repòs i la disciplina prenen un paper important en el meu treball, en el trajecte d’aquesta exposició es podrà contemplar des del repòs i el silenci d’un gat, l’objecte que recordo des de la meva infantesa”.

El leitmotiv de l’exposició, una cosa per la qual recordar, recull les seves vivències en forma d’obra perquè no passi a l’oblit i poder compartir en forma d’art graduant la llum que brilla en el seu interior. Una estranya relació embolcalla els pensaments, instants que restaren gravats en la ment, persones que li van deixar empremta, objectes que obren la porta de records, aficions que admira, etc.

 

‘Algo por lo que recordar’