.

.

TOTS 21


Oukabir, que actualment està en presó provisional per ordre de l’Audiència Nacional, va ser detingut el 23 de juliol pels Mossos d’Esquadra en rebre una denúncia dels veïns.

El detingut per la seva presumpta implicació en els atemptats de Barcelona i Cambrils Driss Oukabir va tenir un judici ràpid al jutjat de Ripoll (Girona) per violència masclista tres dies abans dels atacs, té vigent una ordre d’allunyament de la seva parella i serà jutjat al febrer.

Segons han explicat a Europa Press fonts judicials, Oukabir, que actualment està en presó provisional per ordre de l’Audiència Nacional per delictes d’integració en organització terrorista, assassinat i lesions de caràcter terrorista, va ser detingut el 23 de juliol pels Mossos d’Esquadra en rebre una denúncia dels veïns.

L’endemà, Oukabir va comparèixer davant la titular del Jutjat de Ripoll, que va acordar una ordre d’allunyament i una prohibició de comunicar-se amb la seva parella, tot i que la dona va decidir no acusar la seva parella i només va acusar Fiscalia.

El 14 d’agost, tan sols tres dies abans de l’atemptat de Barcelona, ​​es va celebrar un judici ràpid al jutjat únic de Ripoll, en el qual Oukabir no es va conformar, de manera que la causa va ser enviada al jutjat penal 6 de Girona que té les competències en violència domèstica, i el judici per aquest cas se celebrarà al febrer de 2018.

Arxivada una altra denúncia

El 2012, Driss Oukabir va passar un mes en presó preventiva a l’antic centre penitenciari de Figueres (Girona) per una denúncia per un presumpte delicte d’abusos sexuals a una altra dona, tot i que finalment no va ser condemnat per aquests fets.

Segons han indicat fonts judicials a Europa Press, Oukabir va ser denunciat per violació per una jove amb la qual ell i un amic havien passat la nit, però finalment el cas es va arxivar per falta de proves.