.

.

TOTS 21

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera. Foto: Govern

La conselleria de Drets Socials, liderada per Violant Cervera, destinarà  8,1 milions d’euros a Tarragona i 1,2 milions més a Reus per a la rehabilitació d’habitatges. Es tracta d’una convocatòria finançada amb fons Next Generation per actuacions destinades a la rehabilitació d’edificis d’habitatges amb criteris d’eficiència energètica. El departament invertirà 97 milions d’euros per millorar 100 barris de 38 municipis de tot Catalunya. A la província de Tarragona en total hi haurà una dotació per valor de més de 16,9 milions d’euros en 7 municipis.

A banda d’aquestes accions, podran dur-se a terme obres per millorar l’accessibilitat, com la instal·lació d’ascensors, o la degradació física de l’edifici. També es podran realitzar actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i millora de les zones verdes i/o zones comunitàries. Així mateix, també se subvencionarà la creació d’oficines de rehabilitació en els mateixos barris per tal de facilitar la gestió de les actuacions programades.

El percentatge subvencionable de la inversió va directament relacionat amb la millora en l’estalvi energètic. Així, quan la reducció del consum sigui igual o superior al 30%, s’atorgarà un 40% de subvenció (amb un màxim de 8.100 euros/habitatge); quan la reducció del consum sigui igual o superior al 45% s’atorgarà el 65% de subvenció (un màxim de 14.500 euros/habitatge); i quan la reducció del consum sigui igual o superior al 60% s’atorgarà un 80% de subvenció (un màxim de 21.400 euros/habitatge). Les famílies en situació vulnerable podran rebre subvencions de fins al 100%.

Redacció