.

.

TOTS 21


Fins a 800 empleats van ser reunits al centre de convencions de Port Aventura

Fins a 800 empleats van ser reunits al centre de convencions de Port Aventura

Durant les últimes tres setmanes, Dow ha reunit a Tarragona a 800 empleats, procedents dels múltiples centres que posseeix a nivell global amb el propòsit de dur a terme el UAT (User Acceptance Test) del seu nou sistema global de gestió NEA (Next Enterprise Architecture). Aquesta és una gran inversió que The Dow Chemical Company està realitzant per millorar els processos de treball i sistemes de gestió de la Companyia.

Per a l’organització de l’esdeveniment i l’allotjament dels participants, Dow ha confiat en l’experiència de PortAventura Business & Events. Les reunions van donar inici el 10 de febrer i s’han perllongat fins al passat divendres, 28 de febrer, i han comptat amb el PortAventura Convention Centre com a centre neuràlgic. El centre de convencions s’ha adaptat com a espai de treball i reunió per als 800 empleats de Dow, que també s’han allotjat en els hotels de PortAventura Resort.

El projecte NEA

NEA està compost per un conjunt d’eines d’informació tecnològica que seran implementades en tots els centres de Dow progressivament i que tindran com a resultat la millora del flux de treball i la possibilitat que els processos es duguin a terme de manera transversal. Això comportarà millores clau per a la competitivitat de la Companyia, així com per incrementar la seva eficiència tecnològica i la qualitat i servei als seus clients.

Així, i davant la pròxima implementació de NEA, es va escollir el Centre de Convencions de PortAventura com el lloc idoni en què 800 empleats van realitzar, del 10 al 28 de febrer, la fase de proves d’aquesta innovadora actualització del SAP, sigles amb les quals es designa el sistema informàtic que engloba tota l’administració empresarial de The Dow Chemical Company.

Després d’estudiar diverses alternatives en diferents emplaçaments de tota Europa, Tarragona va ser seleccionada, entre altres avantatges, per la seva bona estructura a nivell d’equipaments existents en la zona; per la seva seguretat; per la seva proximitat a l’aeroport de Barcelona i al Complex Industrial de Dow a Tarragona. Això suposa que el Camp de Tarragona va acollir a més de 800 assistents de 31 nacionalitats, procedents de 100 aeroports de 25 països. Els assistents i formadors van tenir, a més, l’ocasió de visitar les instal·lacions del Complex Industrial de Dow Tarragona i atractius culturals i turístics de l’àrea metropolitana de Tarragona i Barcelona.

Tots ells van participar intensament d’aquestes tres setmanes d’entrenament i proves en l’entorn NEA, per aprofundir en els seus coneixements i fortaleses i així, en els propers mesos, poder implementar-lo. En acabar la que ha estat la trobada més diversa i participativa de totes les celebrades fins ara al Centre de Convencions de PortAventura, el responsable Global de Dow per a la implementació del sistema, Tom Christie, va exposar que “per a Dow, l’eficiència i la seguretat són pilars fonamentals, i poder testejar el NEA amb més de 145.000 hores de treball efectiu té un valor incalculable per tot allò que hem pogut aprendre, implementar i posar en comú”.

Així mateix, Jacobus Roofack, responsable d’aquest esdeveniment, va celebrar “l’excel·lent elecció que Tarragona ha suposat, ja que PortAventura ens ha ofert una gran atenció i facilitats en tot moment, mitjançant les òptimes infraestructures de negoci i hostaleria, i també per la gran qualitat del servei i atenció al client que ens han ofert. A més, hem gaudit d’una fantàstica col·laboració per part del seu personal, així com d’unes magnífiques comunicacions, entorn i possibilitats, que ens han permès aprofitar encara més aquest UAT”.

Finalment, el Director del Complex Industrial de Dow Chemical Tarragona, Kepa Díaz de Mendibil, va destacar que “per a Tarragona és un honor haver estat seleccionada com a seu d’aquest esdeveniment, ja que no només és estratègic per a la Companyia, sinó que referma la competitivitat del nostre Site i de l’àrea en què estem ubicats”. Díaz de Mendibil va concloure valorant de manera molt positiva aquesta trobada, ja que “ha suposat un excel·lent exemple de com aprofitar les sinèrgies existents en el nostre territori entre els diferents agents i motors econòmics del nostre entorn”.

PortAventura Convention Centre: la seu de la trobada

La directora de PortAventura Business & Events, Belén Madrid, va explicar que “vàrem ser molt conscients des del primer moment de la rellevància del projecte NEA i per això hem treballat estretament amb Dow per detectar totes les seves necessitats i definir tots els detalls de la seva estada al nostre resort. El nostre paper era oferir una logística perfecta per assegurar que tota l’atenció dels empleats de Dow estigués centrada exclusivament en treure el màxim partit d’aquesta trobada”.

Conscients d’això, PortAventura Business & Events va mobilitzar un equip de més de 200 persones per a la logística de l’esdeveniment, incloent-hi equips de producció, tècnics, personal de restauració, hotels, seguretat, neteja i manteniment. La pràctica totalitat del centre de convencions ha estat compartimentat i modulat per composar espais de treball, sales de reunions, espais de presentació, així com punts de descans i diàleg. Aquests 20 dies d’estada, han requerit també més de 12.000 pernoctacions en els hotels del resort, i la preparació de més de 30.000 esmorzars i dinars tant en els restaurants dels hotels PortAventura i Gold River, com en el propi centre de convencions. Es tracta d’un dels majors esdeveniments organitzats fins ara en el resort PortAventura.

El director general de PortAventura, Fernando Aldecoa, va destacar que “ha estat un privilegi el poder contribuir a l’èxit d’un esdeveniment tan transcendent per a una multinacional com Dow, referent en el sector químic a nivell mundial i al mateix temps una empresa clau per al sector econòmic de la província de Tarragona. Aquesta trobada ens ha permès, a més, demostrar la gran capacitat de l’equip humà i de les instal·lacions de PortAventura per acollir esdeveniments de gran complexitat organitzativa”.