.

.

TOTS 21


200 veïns i veïnes de La Pobla de Mafumet al monòlit de la seva patrona, la Mare de Déu del Lledó

200 veïns i veïnes de La Pobla de Mafumet al monòlit de la seva patrona, la Mare de Déu del Lledó

Prop de 200 veïns i veïnes de La Pobla de Mafumet, junt amb l’alcalde i diversos membres consistorials, han participat  de la tradicional Jornada de Portes Obertes organitzada per Dow Chemical a les seves instal·lacions de Tarragona.

Aquesta jornada, que enguany celebra la 32a edició, s’emmarca en el programa d’actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Lledó, patrona de La Pobla, que compta amb un monòlit a les instal·lacions de Dow al polígon nord. Aquest s’ubica al mateix punt on antigament hi havia l’ermita de Sant Joan del Lledó. Degut a la gran devoció que els veïns i veïnes de La Pobla senten per la seva patrona, anualment.

L’acte ha prosseguit amb un recorregut perimetral per les instal·lacions de Dow al polígon Nord, així com una demostració dels sistemes contra incendi i de seguretat, incloent el sistema de seguretat remota automàtic que s’activa en cas d’emergència. Durant aquesta visita, els pobletans i pobletanes han estat acompanyats tot moment pel director d’hidrocarburs de Dow, Eduardo Gadea, i pel seu equip, que han ofert tota mena d’explicacions sobre l’activitat de Dow.

Gran nombre d'assistència a les instal·lacions de Dow

Gran nombre d'assistència a les instal·lacions de Dow

Un cop completada la demostració i amb l’objectiu de fer efectiva la voluntat de Dow Chemical Ibérica de mantenir una política de proximitat amb els municipis veïns i els seus ciutadans, s’ha establert un viu diàleg a l’auditori de Dow Derivats, al polígon sud ubicat a La Canonja. Un cop allí, el director d’assumptes públics i comunicacions de la companyia, Josep Boronat, ha ofert una breu introducció sobre Dow, els seus processos i els productes resultants.

A continuació, el director del complex industrial de Dow Chemical Tarragona, Kepa Díaz de Mendibil, ha fet un breu repàs del que ha suposat l’any 2013 per a Dow, a més de presentar els objectius de l’activitat que es duu a terme al Centre d’Investigació i Desenvolupament de la Tecnologia de l’Aigua.

D’altra banda, el director de sostenibilitat de la companyia, Ignasi Cañagueral, ha exposat els compromisos de Dow envers qüestions de seguretat, sostenibilitat i medi ambient en tots els seus processos productius, aspectes aquests que són fonamentals i imprescindibles per a la companyia.

Acabats els parlaments l’alcalde de La Pobla, Joan Maria Sardà, ha agraït a la companyia la política continuada en matèria de seguretat i respecte envers el medi ambient, així com la seva relació amb la comunitat pobletana, tot participant en els principals actes socials del municipi, així com oferint als pobletans i pobletanes la possibilitat de visitar el monòlit de la seva patrona.

Finalment, tots els assistents han dinat al menjador de Dow al polígon sud, celebrant un brindis en honor de la Mare de Déu del Lledó.