.

.

TOTS 21


Anton Valero i Jaume Sariol, amb el logo de l’aniversari. Foto: Tarragona21

Dow Tarragona celebra enguany 50 anys des que es va instal·lar al Camp de Tarragona de la mà d’Unquinesa, i ho farà apostant per liderar la reconversió del sector químic d’alta valor afegit en línia amb la defensa de la sostenibilitat.

Nascuda per a produir polietilè de baixa densitat, la planta de Tarragona ha anat creixent buscant nus nínxols innovadors i fent seva la cultura de la defensa del medi ambient i la sostenibilitat. Ara, aprofitant l’efemèride, la química ha donat a conèixer els seus nous objectius vinculats amb la sostenibilitat.

Els principals objectius de sostenibililat es basen en la preservació del medi ambient, la confiança de la tecnologia química, el benestar social, involucrar els seus empleats en transmetre els valors de l’empresa, o el lideratge mundial en operacions mantenint la seguretat, la salut i l’eficiència en els recursos naturals. Així ho ha expressat el seu president, Anton Valero, en la presentació dels actes de l’aniversari.

El director del Complex Industrial, Jaume Sariol, ha manifestat que “gairebé sempre ens identifiquen amb les fàbriques i els seus aspectes negatius, però desconeixen el seu impacte positiu favorable a la societat”. “La química ens ha donat la qualitat de vida que tenim”, afegeix el Director de Sostenibilitat, Ignasi Cañagueral, qui fa referència al gran potencial en el desenvolupament de la població i el seu creixement.

L’aniversari

Dow viurà un any intens on remarca que el seu gran objetiu és del de “liderar” la investigació centrada en el respecte al medi ambient, sense oblidar el suport a entitats locals especialment caracteritzades pel component humà, aquelles col·ctius de discapacitats on Dow traballa des de fa temps. Així, destinara 100.000 euros a aquest col·lectius.

Dow posarà en marxa un seguit d’esdeveniments i campanyes com ara la creació d’un logotip dels 50 anys, integrant una brúixola “que guia el rumb dels objectius de sostenibilitat”, o del lema ‘Orgullosos del nostre passat. Compromesos amb el nostre futur’. D’altra banda, estan previst actes institucionals, celebracions amb altres entitats del territori, o jornades de portes obertes “per mostrar les instal·lacions i així augmentar la confiança amb la tecnologia química”, explica un dels dirigents de Dow.

També s’ha creat un paquet amb diversos elements audiovisuals i jocs per mostrar els objetius que els diferents empleats utilitzaran en forma d’ambaixadors, i s’ha creat una pàgina web del 50 aniversari amb contingut fotogràfic i històric.

El director general de Dow Ibèrica, Anton Valero, ha elogiat la importància de Tarragona com a “motor social que ha sabut respondre a les necessitats i amb ganes de liderar canvis socials”. “Hem crescut aportant tecnologia tenint en compte la preservació del medi ambient”, conclou Valero. Així doncs, Dow redreça el seu rumb i es proposa produir i satisfer les demandes de la societat amb el mínim impacte mediambiental.