.

.

TOTS 21


El curtmetratge Resiliència tracta sobre la capacitat per afrontar i superar les adversitats de la vida

El curtmetratge Resiliència tracta sobre la capacitat per afrontar i superar les adversitats de la vida

L’estudiant de quart curs del grau en Comunicació Audiovisual, Òscar Jordà Trinidad i l’estudiant de quart curs del grau de Psicologia, Jesús Holgado Mollà, han guanyat el primer premi de la categoria Educurt Exprés Universitari del festival de curtmetratges sobre salut mental Psicurt, que es va fer a Tarragona entre el 10 i el 13 d’octubre. Els aspirants a aquesta categoria tenien 48 hores per enllestir un curt de màxim 5 minuts, a més ha de ser enregistrat durant el cap de setmana del festival utilitzant un element i tres localitzacions proposades per l’organització. El premi d’aquesta categoria ha estat un xec per valor de 500€.

El curt tracta sobre com el protagonista no supera la mort d’un amic i com un missatge inesperat a les xarxes posa fi a aquesta situació. Els guanyadors expliquen que la idea va sorgir per un tema que havia estudiat recentment Jesús Holgado, i que pel poc temps del qual disposaven per enllestir el curt, van decidir actuar ells mateixos autointerpretant-se per fer-ho més realista. Durant el rodatge van comptar amb el suport d’un altre estudiant de quart curs de Comunicació Audiovisual, Erik Anderson Fradejas, amb qui Òscar Jordà ja havia treballat des del segon curs en diferents projectes universitaris.

El rodatge va ser feixuc, tal com expliquen els estudiants, de manera que el premi ha resultat tota una recompensa a tantes hores intenses de feina. Agraeixen l’amabilitat de tota la gent que va col·laborar en el rodatge, com la terrassa d’un bar, un cotxe o la consulta mèdica, que van estar a la seva disposició. Els joves recorden com van passar la nit abans de la gala final del festival desperts editant i polint el curt, del que estan molt satisfets, tal com resumeix Òscar Jordà: “Vam treballar molt, però en bona companyia i amb il·lusió; va passar volant!”.