.

.

TOTS 21


El conseller d’Interior, Miquel Buch, durant la roda de premsa de balanç del Cap d’Any. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra han fet aquesta nit de Cap d’Any un total de 46 detencions, un 142% més que l’any passat, sobretot per una vintena d’arrestos a Barcelona relacionats amb robatoris i furts. Sis detencions més han estat per delictes de violència domèstica. Pel que fa a les carreteres, hi ha hagut 16 accidents amb ferits lleus i s’han fet 948 controls d’alcoholèmia, un 21% més que l’any passat, dels quals 85, un 8,9%, han donat positiu, un 2,2% més que el 2018. D’aquests, 69 han estat positius administratius i 16 han estat penals.

A les quatre de la matinada, a Salou, també hi va haver una baralla en un local d’oci. Davant l’actitud violenta d’un home que no obeïa els agents i els ha intentat agredir, mostrant una actitud molt violenta, els mossos l’han detingut. A la mateixa hora, en una discoteca de Reus s’ha arrestat un home per haver agredit el vigilant del local, que ha patit talls al cap i la cara.

De les sis detencions per violència domèstica i de gènere no han pogut donar més detalls, tot i que cap víctima té lesions greus, i de moment no es té constància de cap denúncia per agressió sexual, tot i que no es descarta que arribin en les properes hores o dies.

En la roda de premsa de balanç de Cap d’Any, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha qualificat la nit de “tranquil·la”, sense cap incident rellevant. No obstant això, s’ha passat de 19 detencions el 2018-2019 a les 46 detencions d’aquest Cap d’Any 2019-2020, més del doble. Vuit dels arrestats ho han estat per motius relacionats amb la celebració de la revetlla. 20 de les detencions, el 43% del total, han estat per furts i robatoris, 17 a la ciutat de Barcelona.

Buch i el comissari de guàrdia dels Mossos Xavier Monclús han explicat que això es deu bàsicament al fet que saben que la nit de Cap d’Any hi ha més fets delictius d’aquest tipus i que en els últims mesos han pogut disposar de més agents i s’han canviat algunes estratègies policials. Sense aquestes detencions per delictes contra el patrimoni a Barcelona, n’hi hauria hagut 29 en total, davant de les 19 de l’any passat.

Entre els incidents més rellevants n’hi ha un d’un quart de tres de la matinada, amb una baralla d’unes 30 persones en un bar de L’Hospitalet de Llobregat. El vigilant del local presenta lesions per arma blanca, i s’està investigant la localització de l’autor de l’agressió. A dos quarts de quatre hi ha hagut una altra baralla de bar a Manresa, on un individu ha agredit un altre home i li ha causat diversos cops. L’autor ha estat arrestat.

Els Mossos de trànsit van establir 47 controls de carretera, un més dels previstos, i han fet 948 proves d’alcoholèmia, un 21% més que l’any anterior. D’aquestes, 85, un 8,9%, han donat positiu, un 2,2% més que el 2018. Dels 85 positius, 69 han estat administratius, amb taxes de 0,25 a 0,60 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire expirat, i 16 han estat penals, per sobre de 0,60. En els 15 tests de drogues practicats s’han registrat vuit positius, més de la meitat.

ACN