.

Avui, dijous 14 de setembre, a les 19 hores s’inauguren dues exposicions en el marc de les Festes de Santa Tecla impulsades pel Port de Tarragona. Antonio Latre presenta al Tinglado 1 els seus treballs a l’oli de petit format amb el títol de ‘Petits’ i a la mateixa hora, a la sala d’actes de la seu de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (c. de Sant Llorenç, 20-22) es farà una conferència inaugural sobre la proposta finalista del concurs d’idees per a la transformació urbanística de l’entorn dels edificis institucionals del Port de
Tarragona.

L’exposició recull el projecte guanyador, els quatre finalistes i la resta de propostes presentades al concurs d’idees publicat pel Port de Tarragona per a la transformació urbanística de l’entorn dels edificis institucionals. La idea del concurs era crear un gran parc urbà de 8.000 m² al voltant de la seu institucional i de la seu administrativa de l’Autoritat Portuària de Tarragona que contribueixi a millorar la connectivitat amb la ciutat de
Tarragona i entre el Moll de Costa i el passeig del Miracle, impulsar la mobilitat sostenible i reduir les emissions de carboni.

La inauguració comptarà amb la intervenció de Saül Garreta Puig, president del Port de Tarragona i de Jordi J. Romera i Cid, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

A la mostra es presenta el projecte guanyador del Concurs d’Idees per a la transformació urbanística de l’entorn de les seus de l’Autoritat Portuària en una zona de baixes emissions i mobilitat sostenible convocat al mes de febrer passat i que es va resoldre el passat mes de maig. La proposta es basa en una àmplia renaturalització de l’entorn, l’articulació dels usos socials al voltant de tres places i una simplificació de la mobilitat rodada per donar pas a vianants i bicicletes, principalment. Un gran bosc, on actualment hi ha plaça del rellotge, actuarà de refugi climàtic i unes grans escalinates perforades en el dic de Llevant uniran el Moll de Costa i la plaça de l’Autoritat Portuària.

I al Tinglado 1 del Moll de Costa, avui a les 19 hores, es presenta l’exposició de petit format ‘Petits’ d’Antonio Latre, un artista que ha iniciat la seva trajectòria pública en els darrers anys i que, durant la pandèmica, va assolir el període més fructífer.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */