.

.

TOTS 21

Cartell convocant a la doble concentració

Cartell convocant a la doble concentració

Una agrupació d’associacions animalistes de Tarragona aglutinades per la Plataforma Animalista de Tarragona, PACMA i la Coordinadora Felina de Tarragona, han convocat dues concentracions en rebuig a l’onada de casos de maltractament d’animals que s’han produït en els últims mesos a la província de Tarragona. Les concentracions es realitzaran el divendres 1 d’abril a la Plaça Mercadal de Reus i el divendres 8 d’abril a la plaça de la Font de Tarragona a les 19 hores.

Les associacions convoquen aquesta cita per denunciar “el segrestament de gossos a la zona de Maspujols i voltants, i els enverinaments de gats de colònies controlades”. Aquests últims casos de violència són només la punta de l’iceberg en un dia a dia marcat pels abandonaments, els maltractes i els robatoris, agreujats per la inacció de les administracions i dels cossos de seguretat”, afirtma el col·lectiu.

Precisament “aquesta inacció” ha motivat una petició a la plataforma change.org que ja compta amb gairebé 6.000 firmes de suport. Ha sigut creada per Anna González, propietària d’un dels gossos desapareguts a la zona de Maspujols, i insta als Mossos d’esquadra a investigar “aquesta onada de segrestaments que presumptament està relacionada amb baralles il·legals de gossos”.

Les associacions animalistes de Tarragona estan unint esforços i projectant tot un seguit d’accions conjuntes, amb l’objectiu d’aconseguir l’aplicació de la normativa legal vigent envers el maltractament animal a la província.

Les primeres d’aquestes actuacions són la creació d’una Plataforma animalista, que ja està donant suport als afectats per actuacions delictives contra els animals domèstics, i la creació de la Coordinadora Felina de Tarragona, que aglutina més d’una quinzena d’associacions felines de la província. Aquesta coordinadora té l’objectiu de lluitar contra els reiterats enverinaments de gats de colònies controlades, i el d’implantar la gestió de control ètic de colònies als municipis tarragonins.