.

.

TOTS 21


Les Varietées de Sant Pericu del Bravium Teatre a la Palma. Enguany col·laboren amb la Lliga contra el Càncer. Foto: Reus Cultura

Aquesta és l’agenda amb els actes més destacats per avui diumenge de la Festa Major de Sant Pere de Reus:

11:00 h, a la PLAÇA DEL CASTELL, ball complet i parlaments del Ball de Marcos Vicente, el Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets petit. Seguidament, cercavila.

12.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, TRONADA, enguany de manera excepcional es dispararan dues tronades extraordinàries amb motiu dels dos darrers anys de pandèmia. Aquest diumenge la protagonista serà la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge, pregonera de la Festa Major de Sant Pere de l’any 2021.

12.00 h, a l’ESTACIÓ ENOLÒGICA, visita i maridatge. Una visita per conèixer la història de l’Estació Enològica, descobrir el seu valor arquitectònic com a edifici modernista i saber per quin motiu Reus és la capital del vermut. Activitat maridada amb productes del territori vinculats a la ciutat: vi de DO de proximitat, avellana DO Reus, oli DOP Siurana i vermut de Reus.

12.15 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, ball complet i parlaments del Ball de Marcos Vicente, el Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets petit.

13.00 h, a LA PALMA, concert vermut amb Carles Belda i el conjunt Badabadoc, grup de versions que interpreta amb un estil caribeny clàssics del pop, el rock, la cançó i la música tradicional catalana amb l’objectiu de fer-ho passar bé al públic.

17.00 h, al REFUGI RESTAURANT GALLISÀ, sessió en directe amb John C. Burris & Llambrik de l’Electro-vermut de Reus. Organitza: Refugi Restaurant Gallisà.

18.30 h, al PARC DE MAS IGLESIAS, concert espectacle de Cat Rock en Família amb la mestra i contacontes Rat Cebrián: Lolo, on ets? Cançons en català de totes les èpoques que acompanyen una història bonica per als més petits de casa. Uns pares que van curts de son, un pet encuriosit i decidit, un sol que esberla les pedres i uns crancs que fan pessigolles pensant-se que fan pessics… amb cançons d’Els Pets, Manel, Lax’n’Busto, La Trinca, Els Catarres, Sau i Doctor Prats.

18.30 h, a la PLAÇA DE DAVID CONSTANTÍ, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, els Cóssos, 13è torneig de jocs tradicionals entre equips dels elements festius de la ciutat. Els jocs que formaran part de a fer lindiu ELS COSSOS ´ ´ la competició són les bitlles, les curses de sacs, les carreres de cintes i el pal ensabonat. D’aquesta manera, Reus recupera i crea les curses o cóssos, un dels actes més característics que havia tingut la Festa Major de Sant Pere durant el segle XIX.

19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, 60è Concurs de Colles Sardanistes. Enguany puntuable per al Campionat de Catalunya de Colles Grans i per al Campionat Territorial de Colles Alevins, Infantils, Juvenils, Veterans i Grans. Al final, sardanes per al públic. Organitza i coordina: Patronat Sardanista de Reus, amb l’actuació de la Cobla Reus Jove.

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació de Quasi òpera, una coproducció de la Federació d’Ateneus de Catalunya i la Companyia Il·luminati.

19.15 h, a la PLAÇA DE SANT MIQUEL, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

20.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells

20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert del cicle d’orgue a càrrec Tànit Bono (mezzosoprano) i Marc Torres (orgue positiu).

20.45 h, al CARRER DEL VIDRE, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells.

21.00 h, a LA PALMA, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix i coordina un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, màgia, humor, etc., que es barregen en actuacions sorprenents i esbojarrades. Amb la col·laboració de DOP Siurana.

22.30 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, humor, ball, màgia i música a La Revista 2022, amb La vacuna del riure. Un espectacle amb les actuacions del Mag Pere Rafat, l’humorista i showwoman Maika i el ballet The Little Night Cabaret.

22.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, concert a càrrec la Banda de Fer l’Índiu i la Banda Simfònica de Reus, com a preàmbul de La Nit de Fer l’Índiu.

23.30 h, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila de La Nit de Fer l’Índiu. L’Àliga i els gegants Indis pujaran en cercavila fins al Campanaret per recollir l’element convidat d’aquest any, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, amb motiu del seu seixantè aniversari. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer de Monterols, plaça de Prim, carrer de Llovera, Campanaret, carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal. Organitza: Colla Gegantera i CRAC. A continuació, a la PLAÇA DEL MERCADAL, per acabar la Nit de Fer l’Índiu, concert a càrrec de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic.

Redacció