.

Un moment de la recreació que s'ha fet durant la presentació del projecte

Un moment de la recreació que s’ha fet durant la presentació del projecte

L’Espai Turisme ha acollit aquest matí la presentació del ViTour, una nova experiència turística que permet viure i resseguir el fil històric del vi a Tarragona. El ViTour és un viatge en el temps que es viurà en quatre temps (o en quatre espais diferents) i que començarà, cada segon dissabte de mes, a les 9.30h, a l’amfiteatre romà de Tàrraco.

Allí en Philodamus, enòleg romà, introduirà als assistents en el món del vi en temps dels romans: com es consumia el vi en aquella època, quines varietats hi havia,… La posada en escena d’aquestes píndoles teatralitzades va a càrrec del grup de reconstrucció històrica Arqueoescena que ha aconseguit filar unes històries tan rigoroses com divertides, que interessaran i faran riure a aquells que les vulguin viure.

Després de la presentació inicial d’en Philodamus, el grup que hagi concertat la visita guiada es traslladarà amb un bus de l’empresa Nika fins a peu de vinya del celler Mas Vicenç, on els rebrà en Vicenç, un jove enòleg que segueix la tradició familiar de diverses generacions al voltant del món del vi. A Mas Vicenç també es podrà veure la feina diària que desenvolupava el monjo cistercenc Pere Blanc, que va habitar a la finca, mentre en Vicenç ens introdueix en el món del vi a l’època del Cister. La visita continuarà amb un suau i breu passeig entre vinyes i un tast de vins del celler maridats amb oli també de la finca.

El bus reprendrà de nou la ruta per portar els participants fins a peu de vinya d’Adernats, la cooperativa de la Vinícola de Nulles. Allà, una jove pagesa explicarà als assistents l’inici del cooperativisme i les feines del camp a principis del segle XX. El personatge proposarà una breu passejada fins a l’edifici modernista, on els participants descobriran les qualitats arquitectòniques d’aquestes catedrals pensades per a la producció de vi. La visita acabarà novament amb un tast de vins i caves Adernats, també de la DO Tarragona, maridats amb oli produït a la cooperativa.

El viatge en el temps finalitza pujant de nou al bus i retornant sobre les 14h a Tarragona, on els que ho desitgin i ho concertin prèviament, podran gaudir d’un dinar especial en alguns dels restaurants que col·laboren amb el ViTour.

El punt de partida de l’agenda del ViTour serà aquest proper dissabte, 16 d’abril, i l’activitat està previst que duri d’abril a novembre, el segon dissabte de cada mes, per bé que també s’ofereixen sortides del ViTour a la carta. Per a més informació podeu consultar la web http://vitourtarragona.com.

ViTour és una iniciativa de cinc empreses: Mas Vicenç, Vinícola de Nulles, Autocars Nika, El Brogit (especialista en senderisme, ecoturisme i enoturisme) i Arqueoescena, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.