.

.

TOTS 21


Un moment de la presentació del Ninot i la Ninota

Un moment de la presentació del Ninot i la Ninota

Dissabte 18 de juny arriba l’onzena Desvetlla dels Ninots, organitzada per la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona i el Ball de Serrallonga. La denúncia del comportament d’Europa respecte als refugiats en serà el seu leit motiv. L’acte començarà a les 23.30, des de la plaça del Fòrum. El recorregut, com cada any, serà: plaça del Fòrum, carrer Merceria, plaça de les Cols, carrer Major, Baixada Misericòrdia i plaça dels Sedassos. Passejarem els dos Ninots, que la setmana següent, per Sant Joan, es cremaran a les fogueres de la ciutat.

En arribar a la plaça Sedassos se serviran 200 racions de degustació de mamadeta. És per això que a les 23h, a la plaça del Fòrum, esc donaran 150 tiquets, i en arribar a la plaça Sedassos, es repartiran els 50 tiquets restants. El tastet és gratuït, però l’organització demana un consum responsable.

Hi ha previst arribar sobre les 00.30h a la plaça Sedassos. Després de repartir la degustació, començarà la festa amb el Dj Ralita, a càrrec de l’entitat de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona. La festa finalitzarà al voltant de les tres de la matinada.

El Ninot

El Ninot, creat pel Ball de Serrallonga, vol denunciar el què està fent Europa en aquests moments. El Ninot representa un magnat que ven les armes, i a la vegada no permet l’entrada dels refugiats sirians.

La Ninota

La Ninota simbolitza la deessa Europa. En una mà té la corona d’estrelles de la bandera europea, i en l’altra una corona d’espines que simbolitza la dificultat que posa Europa perquè els refugiats entrin a occident. En aquest acte volem denunciar la injustícia humana que Europa provoca amb el tema dels refugiats. El material utilitzat és fusta i porexpan.