.

.

TOTS 21


Imatge d’arxiu de Dames i Vells. Foto: Laia Marín

Després del pregó de Santa Tecla i la Baixada, avui toca lluir de Seguici i de Dames i Vells, en una dia que també viurà l’obertura de les Barraques:

12 h, campanar de la Catedral. Els Tocs de Vigília de Festa. El protagonisme de les campanes es fa sentir juntament amb la resta d’instruments festius, llestos per fer l’entrada a la ciutat.

12 h, portal del Roser. L’Entrada de Músics, iniciada per la interpretació d’Els segadors a càrrec dels Grallers Els Bordons, mentre sonen pletòriques totes les formacions que fan ballar el Seguici els dies 22 i 23. A la pl. de les Cols, interpretació d’una tonada a càrrec de cadascuna de les formacions. Itinerari: pl. del Pallol, c. Cavallers, c. Major i pl. de les Cols.

A l’acabar, pl. de les Cols. Santa Tecla gastronòmica. El concert del Vermut Yzaguirre amb la Fanfara de Torredembarra. Degustació de vermut i patates

17.45 h, Rambla Nova, tram Unió / Méndez Núñez, davant de la Gelateria Italiana Gabri Olivier. Versots i parlaments dels balls parlats:
• 17.45 h, Ball d’en Serrallonga

• 18.15 h, Ball de Pastorets

• 18.35 h, Ball de Gitanes

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant quatre dies permet els àpats ràpids.

18:30 h, pl. de Dames i Vells. Primera representació del Ball de Dames i Vells. El sarcasme i la ironia d’aquestes parelles retratarà, un any més, l’actualitat i els seus protagonistes. Toca, Peron!

19 h, des de la pl. de la Font. La Cercavila de Santa Tecla, amb la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular. Aniran acompanyats pels sonadors i les bandes de música. Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, bda. Pescateria, pl. de l’Esperidió, c. Cós del Bou, pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font. Els participants a la Cercavila tindran un punt de refrigeri ràpid al c. Cós del Bou, ofert per la Colla Jove Xiquets de Tarragona

19.30 h, pl. de la Pagesia. Representació del Ball de Dames i Vells. Aquest espai es consolida com a ineludible de les representacions d’aquest ball parlat per la Festa Major.

20 h, pg. de les Palmeres. Obertura de l’Espai Barraques. Veniu a sopar a les nostres food trucks i ompliu bé la panxa abans de la festa! Organitza: Col·lectiu Barraques.

20 h, amfiteatre de Marina Port Tarraco. Marina Port Sona presenta Alba Carmona en concert. Estudiosa de la música d’arrel, l’Alba s’ha mogut durant anys entre els sons de les diferents músiques populars i de música moderna. Vindrà acompanyada del guitarrista Jesús Guerrero, una de les figures més importants de la guitarra flamenca actual. Delicadesa i virtuosisme a l’hora d’interpretar un repertori variat que combina cants tradicionals del flamenc amb temes propis i versions de Chavela Vargas, Carlos Cano o Lluís Llach. Organitzen: Marina Port Tarraco i La Sonora Producciones

20 h, Sala Trono. ‘Les bones intencions’. A la Paula i el Pere les coses no els han sortit mai com esperaven. Una nit d’al·lucinacions decideixen muntar una empresa. Una empresa de festes temàtiques, personalitzades. I avui és la gran nit, perquè tenen un client molt important, que els pot obrir moltes portes. Amb tot preparat per a la celebració, mentre assagen els darrers detalls amb els figurants de la festa, el Pere rep un missatge que ho canviarà tot. Preu: 18 €; Amics de la Sala Trono, 14 € Entrades: www.salatrono.cat

20.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

21.20 h, pl. del Rei. Versots i parlaments dels balls parlats:

• 21.20 h, Ball de Dames i Vells

• 21.45 h, Ball de Sant Miquel i Diables

• 22.10 h, Ball de Gitanes

• 22.25 h, Ball d’en Serrallonga

• 22.35 h, Ball de Pastorets

21.30 h, pl. de la Font. La primera tanda de lluïment del Seguici Popular. Els dotze grups que van entre el Ball de Bastons i la Moixiganga la fan simultàniament al llarg de tota la plaça de la Font. Els gegants i les bèsties entren al vestíbul de l’Ajuntament per dormir-hi.

21.45 h, pl. dels Sedassos. Versots i parlaments dels balls parlats:

• 21.45 h, Ball d’en Serrallonga

• 22.15 h, Ball de Pastorets

• 22.35 h, Ball de Gitanes

22.15 h, pl. de les Cols. Representació completa de la Moixiganga, amb l’acompanyament musical dels So Nat – Grallers de Tarragona. Única representació completa de totes les figures plàstiques o misteris ressaltats per la llum de les atxes, en un espai únic i emblemàtic.

Redacció