.

Aspecte de la Serra de Montsant, que serà objecte d'una exposició

El proper dijous, 6 de febrer, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, inaugurarà el VII Cicle de Conferències de Muntanya organitzat per la Diputació de Tarragona i el Club Alpí K2. Una activitat avalada per l’èxit de les convocatòries anteriors que, sota el títol “El mestratge a la muntanya”, enguany tindrà lloc a l’Auditori de la Diputació (al carrer de Pere Martell, 2).

La conferència inaugural: “Els primers muntanyencs”, anirà a càrrec de l’arqueòleg, director de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) i professor de la URV, Eudald Carbonell. La segona conferència: “Dos gegants de l’Himàlaia” Kanchenchunga 8.586 m i Gasherbrum I 8.068 m”, tindrà lloc el 13 de febrer a les 19.30 h i anirà a  càrrec de l’alpinista tarragoní Òscar Cadiach, un dels principals promotors d’aquesta activitat divulgativa.

La tercera anirà a càrrec dels alpinistes italians Nives Meroi i  Romà Benet, la parella d’escaladors que més vuit mils han assolit conjuntament, i sota el títol “Un relat de la seva trajectòria i vivències” tindrà lloc el 20 de febrer a les 19.30 h.

El cicle es clourà amb l’estrena del documental “Gäbäl al-barka, el Montsant muntanya d’anacoretes,” que tindrà lloc el 27 de febrer a les 19.30 h. La conferència que tancarà el cicle anirà a càrrec del president d’honor del Club Alpí K2, Pau Salas, i del soci d’honor del Club Alpí K2 Lluís Pons.

Una mostra sobre els eremites de Montsant

En el marc del VII Cicle de conferències de muntanya, el Pati del Palau de la Diputació de Tarragona (Passeig de Sant Antoni, 100) acollirà l’exposició “Gäbäl al-barka, el Montsant, muntanya d’anacoretes”, que es podrà visitar del 7 de febrer al 2 de març.

/* JS para menú plegable móvil Divi */