.

L'alcaldable de Junts Per Tarragona denuncia "el contrasentit que a una zona amb comissaries de tots els cossos policials els veïns pateixin tant per la falta de seguretat"

L’alcaldable de Junts Per Tarragona denuncia “el contrasentit que a una zona amb comissaries de tots els cossos policials els veïns pateixin tant per la falta de seguretat”

El candidat de Junts Per Tarragona a l’alcaldia de Tarragona Dídac Nadal ha reivindicat aquest dimarts la creació de la policia de barri i ha posat de manifest els problemes de seguretat que pateixen moltes zones de la ciutat com és el cas de la del Parc Francolí i l’Avinguda Catalunya (Eixample Nord). “En els darrers anys s’han incrementat els problemes relacionats amb la falta de seguretat, especialment, a la zona més propera al Parc Francolí“, ha assenyalat Nadal, que el passat dissabte es va reunir amb veïns i entitats d’aquesta àrea de Tarragona.

Volem recuperar la policia de barri, hem de veure patrulles pels carrers, agents que tinguin una relació contínua i de proximitat amb la ciutadania. Els veïns del Parc Francolí i voltants han denunciat periòdicament la falta de vigilància i l’augment de robatoris“, ha manifestat l’alcaldable, que ha qualificat la situació com a “un contrasentit”. “En aquesta zona de la ciutat s’hi troben les comissaries de diversos cossos policials“, ha recordat.

Una de les reivindicacions compartides per tot el veïnat és la falta de senyalització en algunes cruïlles que s’han convertit en punts crítics per l’alta sinistralitat i els atropellaments mortals, com la situada a la Plaça Corts Catalanes i el carrer Joan Miró. “Fa temps van treure els coixins berlinesos per facilitar la circulació de les ambulàncies, però els veïns i veïnes necessiten sentir-se segurs, cal regular la circulació amb semàfors o radars“, considera Nadal.

Més equipaments públics i activitats

En el transcurs de la xerrada amb el veïnat i entitats del Parc Francolí i voltants, el candidat de Junts per Tarragona també ha proposat “posar fi al dèficit d’equipaments públics que pateix aquesta zona, com ara la manca del reclamat centre cívic i la llar de jubilats”.

D’altra banda, Nadal considera que “aquesta àrea de Tarragona necessita vida, cal recolzar a les entitats per oferir activitats per a tots als públics, aprofitar l’aire lliure que ens ofereix aquesta zona”.

Barreres acústiques i autobusos nocturns

L’alcaldable de Junts per Tarragona també s’ha mostrat especialment sensibilitzat amb dues demandes dels veïns que condicionen greument la qualitat de vida a la zona. D’una banda, “la necessitat d’instal·lar barreres acústiques per protegir el veïnat del soroll provocat per l’autopista i que supera els límits tant en franges diürnes com nocturnes“. Nadal ha recordat que sempre que ha reclamat mesures al Ministeri de Foment la resposta ha estat la mateixa: “L’argument sempre ha sigut tan pobre com dir que ells estaven abans que el barri, però el propi pla parcial hauria d’haver previst plafons i barreres per protegir el veïnat“.

D’altra banda, pel que fa la mobilitat, l’alcaldable ha recordat que aquesta àrea de la ciutat està incomunicada durant la nit perquè els autobusos nocturns no hi arriben. “Els autobusos nocturns no arriben a l’hospital Joan XXIII, malgrat hi ha proves mèdiques que es programen a totes les hores del dia“, ha assenyalat Nadal, que ha proposat “reforçar la línia 8, per exemple, que travessa la ciutat, de la Vall de l’Arrabassada a l’Hospital”.