.

Actualment a Tarragona hi ha 11.390 motocicletes, segons les dades apuntades per Dïdac Nadal, i 3.000 aparcaments.

L’alcaldable del Partit Demòcrata (PDeCAT) a Tarragona, Dídac Nadal, proposa ampliar i incrementar el nombre de zones reservades per a l’aparcament gratuït de motocicletes i ciclomotors al centre de Tarragona. “El nombre de places per estacionar motos al centre de la ciutat és totalment insuficient”, ha manifestat Nadal.

“Actualment a Tarragona hi ha 11.390 motocicletes. Tenint en compte que aquesta xifra no contempla els ciclomotors ni els vehicles de fora de la ciutat, és evident que els 3.000 aparcaments per a motos que tenim actualment són molt escassos”, ha assenyalat l’alcaldable del PDeCAT, que ha apuntat que aquesta problemàtica es visualitza cada dia amb les zones habilitades per a motos totalment plenes al centre de la ciutat i amb motos aparcades a les voreres.

Nadal considera que, tot i que cal apostar pel foment del transport públic, en l’àmbit de la mobilitat en vehicle privat cal incentivar l’ús de mitjans de transport alternatius com són les motos, els ciclomotors i les bicicletes. “Es tracta de vehicles que contaminen menys, ocupen menys espai públic i contribueixen a una circulació més fluida”, ha apuntat l’alcaldable del PDeCAT.

En aquest sentit, Nadal ha recordat que el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de l’Ajuntament de Tarragona “ens indica que l’índex de motorització a la ciutat es troba per sota del de Catalunya i del Tarragonès”. “De fet, un dels objectius estipulats en aquest pla és garantir places d’aparcaments per a motocicletes i ciclomotors”, ha recordat l’alcaldable del PDeCAT.