.

El candidat a l'alcaldia també aposta per crear una línia d'ajuts municipal per a la instal·lació d'ascensors als habitatges

El candidat a l’alcaldia també aposta per crear una línia d’ajuts municipal per a la instal·lació d’ascensors als habitatges

El candidat a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal, ha explicat aquest diumenge algunes de les propostes encaminades a millorar la qualitat de vida de la gent gran de la ciutat. Nadal aposta per adaptar les llars de jubilats a les necessitats reals dels seus usuaris. “La gran majoria d’aquests equipaments són vells i petits”, ha manifestat l’alcaldable.

Nadal ha posat diversos exemples com és el cas de la Llar de Jubilats de La Granja, on l’ascensor molts cops està fora de servei i existeixen moltes barreres arquitectòniques que impedeixen l’accessibilitat dels usuaris, els quals fa anys que reclamen una nova llar.  “La llar de Jubilats de Tarragona centre és una altra que presenta deficiències, des de fa mesos, el centre pateix el mal funcionament de la bomba d’aire fred i calent i els jubilats denuncien les baixes i altes temperatures que pateixen”, ha manifestat l’alcaldable, que ha recordat que aquesta llar té prop de 5.000 socis “i l’espai ha quedat petit”.

Línia d’ajuts municipals per a la instal·lació d’ascensors als habitatges

Entre altres propostes, Nadal també aposta per crear una línia d’ajuts municipals per a la instal·lació d’ascensors als habitatges i fer-los accessibles. “Hi ha un gran nombre de persones grans que viuen en edificis no accessibles, fet que els dificulta molt el seu dia a dia, aquestes persones veuen minvades les seves capacitats físiques i no poden sortir de casa amb la facilitat que ho feien abans”, ha assenyalat.

Promoure l’envelliment actiu

Entre les polítiques encaminades a augmentat la qualitat de vida, l’autonomia i la participació en la societat de la gent gran que proposa Nadal destaquen les encaminades a promoure l’envelliment actiu i les de difondre i impulsar les aportacions d’aquest col·lectiu.