.

L'alcaldable proposa "incrementar la vigilància i les sancions"

L’alcaldable proposa “incrementar la vigilància i les sancions”

El candidat de Junts per Tarragona a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha explicat aquest dimarts les principals actuacions que es compromet a dur a terme amb l’objectiu de “fer de Tarragona una ciutat més neta i més cívica”. “Comparteixo la preocupació de molts veïns i veïnes davant l’estat en què es troben molts carrers, places i zones verdes”, ha manifestat Nadal.

El candidat de Junts per Tarragona ha qualificat la situació de la neteja com a “paradoxal”. “El de la neteja, amb uns 24 milions d’euros anuals, és el contracte més car de l’Ajuntament, però la ciutat no està neta”, ha assenyalat Nadal, que ha recordat que l’últim estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) “ens indica que Tarragona és la setena ciutat més bruta de l’Estat”.

L’alcaldable ha fet referència a les manifestacions fetes públiques aquest dimecres per part del comitè d’empresa de la contracta de neteja (FCC): “Cap de les seves manifestacions ens condicionarà en la nostra feina perquè Tarragona estigui neta, respectem totalment la feina dels treballadors i treballadores de la contracta. El que hauria de fer el senyor Ballesteros és reunir-se amb l’empresa per exigir-li un nivell més alt d’eficiència, parlem del contracte més car de l’Ajuntament”.

Nadal proposa “modernitzar el contracte de la neteja i incorporar inspectors municipals que supervisin la feina que es fa des de l’empresa contractada”. “A Tarragona no som més bruts ni més incívics que en altres ciutats com alguns o algunes ens volen fer creure”, ha manifestat Nadal, que considera que “el problema recau en l’inexistent control”.

En aquest sentit i pel que fa a la lluita contra l’incivisme, l’alcaldable proposa “incrementar la vigilància i les sancions”. “També és imprescindible impulsar campanyes de conscienciació i sensibilització entre la ciutadania i, sobretot a les escoles i instituts”, ha destacat.

Nadal també explicat la seva aposta per a “l’elaboració i execució d’un pla de prevenció i actuació contra els abocadors il·legals”. “Fa més de tres anys que es va aprovar per unanimitat una moció en aquest sentit, però no s’ha dut a terme”, ha recordat l’alcaldable, que també ha assenyalat la necessitat “d’elaborar un protocol de funcionament de la deixalleria municipal per tal que aquesta sigui més operativa i doni resposta a les incidències actuals”.