.

.

TOTS 21

El primer 5 de 9 amb folre en tres anys. Foto: Castells en Xarxa

La Diada Castellera del Catllar d’aquesta tarda, una cita de màxims per a tothom que hi participa i que no entén de precaucions, ha tornat a fer història, escrivint el millor capítol de la represa fins al moment. Els Castellers de Vilafranca, pensant a portar-lo a Sant Fèlix aquest dimarts 30 d’agost i estimulats per la presència de colles rivals de categoria compartint actuació com són la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, han sorprès tota la plaça descarregant el primer 5 de 9 amb folre des de la sortida de la pandèmia. Una súper catedral que ha servit perquè els verds donin un cop damunt la taula i recuperin no només sensacions, sinó també orgull. Ho han fet en segona ronda, després de descarregar un 3 de 9 amb folre i acabant diada amb el 4 de 9 amb folre. Els vallencs, picats, també han volgut anar a totes, i en segona ronda han atacat un altre gamma extra per primer cop des de la represa, el 2 de 9 amb folre i manilles, que ha fet llenya un cop carregat trencant-se per dalt deixant una sensació agredolça.

El 3 de 9 amb folre de la Jove de Tarragona, que van completar també per Sant Magí. Fotos: Castells en Xarxa

La construcció dels verds s’ha emportat els titulars, però la tarda ha tingut molts més relats. La Jove ha completat en primera ronda el 4 de 9 amb folre després de desmunat-lo en un primer intent amb una gran sang freda de la canalla i l’enxaneta, que ha carregat amb valentia després de relliscar un parell de cops. L’estructura ha patit però ha estat ben defensada. Els liles ha continuat descarregant el segon 3 de 9 amb folre de la temporada, un pel patit, i han tancat amb el 2 de 8 amb folre. A un pis d’una gamma superior. Pas a pas.

El 2 de 9 amb folre carregat de la Vella de Valls. Foto: Castells en Xarxa

Per la seva banda, els vallencs, que també tenen Sant Fèlix com a punt de referència encara que durant el sorteig de l’ordre d’actuació a Vilafranca no van voler desvetllar les seves cartes, han mostrat que mantenen múscul i valentia. Més enllà de haver carregat el gamma extra, han descarregat en primera ronda el 3 de 9 amb folre i s’han acomiadat amb el 4 de 9 amb folre (el segon descarregat de la temporada), que han desmuntat en primer intent. La colla ha culminat els de nou bàsics, una manera de garantir el creixement.

En ronda de pilars, els de Vilafanca han completat el de sis i els de la Vella el de 7 amb folre.

Avui, Diada a l’Arboç

Gairebé no hi haurà temps per a pair el que ha passat avui. Aquest diumenge (a partir de les 13 hores) toca la Diada Castellera de l’Arboç, amb la participació de la colla local, els Minyons, els Castellers de Vilafranca, la Vella de Valls i la Jove dels Xiquets de Tarragona.

Redacció