.

Imatge dels piquets desplegats poc abans de les nou en l’accès al campus de la URV a Sant Pere i Sant Pau, feta des de l’interior d’un autocar de Monbús, responsable del servei interurbà entre Tarragona i Reus. Foto: Tarragona21

Dia de vaga general incerta a Tarragona ciutat. De bon matí piquets d’estudiants han tallat l’accés al campus de la URV a Sant Pere i Sant Pau de forma intermitent, afectant tant a particulars com al transport interurbà de la companyia d’autobusos Monbús responsable del servei entre Tarragona i Reus i que no segueix l’aturada. A primeres hores hi havia tallada tallada l’A-27 a l’altura de Constantí i l’autopista AP-7 al Vendrell en sentit nord i entre Tarragona i Torredembarra. Les consignes eren obrir-les però per dur a terme posteriorment una circul·lació lenta. Cap a les onze del matí s’ha iniciat la marxa lenta de tractors des de Montblanc convocada per Unió de Pagesos.

Seguiment a la URV

La convocatòria de vaga general ha tingut un seguiment total del 13,2% per part del Personal Docent i Investigador (PDI) i del Personal d’Administració i Serveis (PAS) de la Universitat Rovira i Virgili. Pel que fa als estudiants, la presència a les aules ha estat molt minoritària.

Les primeres dades sobre el seguiment no es coneixeran probablement fins a les 12 del migdia. Aquesta és l’hora de la primera de les concentracions previstes per la Taula per la Democràcia (i a les quals també donen suport els sindicats majoritaris UGT i COO), davant de la delegació del govern de la Generalitat. La segona és a les 18.00 hores a la plaça de la Font, que es preveu derivi en manifestació cap a la plaça Imperial Tarraco a les 19.00 hores, davant la seu de la subdelegació del govern espanyol.