.

La campanya «Jo li ho recullo, i tu?» vol conscienciar els propietaris de gossos

La campanya «Jo li ho recullo, i tu?» vol conscienciar els propietaris de gossos

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Riudoms ha posat en marxa una campanya cívica per cridar l’atenció dels propietaris de gossos perquè recullin els excrements de les sevesmascotes a la via pública. Amb el lema «Jo li ho recullo, i tu?» l’Ajuntament espera reduir lapresència de deposicions canines en els carrers, places, espais infantils i parcs de gossos delpoble, apel·lant al civisme i a la responsabilitats dels veïns i veïnes que passegen gossos.

La campanya ha comptat amb la complicitat i la col·laboració de 10 propietaris de gossos deRiudoms que han prestat la seva imatge i la dels seus companys animals per configurar la imatgegràfica d’aquesta acció de comunicació municipal. Cadascun dels protagonistes ha participat enuna sessió fotogràfica en un dels seus espais preferits per passejar el gos. L’Alba i el Brownie;l’Álvaro amb el Roc i el Rock; l’Ana i la Neo; el Dídac i la Neu i el Gucci; l’Ester i el Milú; la Maria iel Milka; la Marina i la Neus amb la Lila; i la Rosa amb el Nero, es van convertir en models per unsinstants i ara són els protagonistes de la campanya i dels cartells i banderoles que pengen alcarrer.

L’Ajuntament ha penjat cartells en els espais del poble més freqüentats per passejar gossos: lazona de la plaça de la Palmera, l’avinguda Primer d’octubre, el carrer Baltasar de Toda i Tàpies i lazona coneguda com La Sort. També ha penjat pancartes als parcs per a gossos, a tocar de laBiblioteca Municipal i a La Sort.

La campanya també es difondrà a través dels canals decomunicació municipals.Obsequi per facilitar «la feina»L’Ajuntament ha enviat unes 600 cartes a tots els propietaris de gossos censats en el municipi perexplicar la campanya, la conveniència de mantenir una actitud cívica a l’hora de mantenir elscarrers nets i convidant-los a venir a buscar un porta-bosses de regal per facilitar el transport delsembolcalls per recollir els excrements. L’objectiu d’aquest obsequi, segons Xavier Gallego, regidor de Medi Ambient, és «facilitar la tasca de recollida i recordar la necessitat de complir amb lanormativa municipal».

No recollir les femtes del gos a la via pública o no dipositar-la en un contenidor d’escombraries potsuposar una sanció de fins a 750 euros, segons l’ordenança municipal de Civisme i ConvivènciaCiutadana. Però, segons Gallego, aquest no és l’objectiu de la campanya.

El que vol ferl’Ajuntament és sobretot «informar i conscienciar la minoria de propietaris de gossos que nocompleix suficientment amb els seus convilatans» per aconseguir uns carrers lliures dedefecacions i més nets i saludables.

El porta-bosses en forma d’os i de color verd, és un pràctic recipient per guardar les bosses deplàstic en un espai molt petit. El recipient porta un dispositiu que permet lligar-lo a la corretja delgos i evitar possibles oblits en el moment de treure el gos al carrer. Els propietaris que no tinguin el gos inclòs en el cens municipal poden presentar-se a l’Oficinad’Atenció al Ciutadà i també podran obtenir el porta-bosses si inscriuen la seva mascota. Lainscripció en el cens és obligatòria i gratuïta, excepte per als gossos de races consideradespotencialment perilloses que han de pagar la taxa corresponent.