.

Un moment de la capçalera de la manifestació. Foto: Tarragona21

Deu mil persones, segons els Mossos d’Esquadra, ha congregat la gran manifestació feminista celebrada aquesta tarda a Tarragona sota el lema de la defensa de la dignitat de les dones i per la igualtat. Una gernació protagonitzada molt especialment per les joves ha discorregut pel tram central de la ciutat, sortint de la plaça Imperial Tàrraco i acabant a la plaça de la Font, davant l’Ajuntament, on s’han llegit el manifest i s’han expressat les revindicacions dels col·lectius feministes.

Una gentada que ha situat en la reivindicació l’argumentació central de la marxa i que ha deixat empetitida la manifestacio que s’ha celebrat aquest matí a la ciutat. No estaven per festes les congregades i l’esperit de lluita ha impregnat els lemes, la coreografia i les banderes i símbols.

Moments previs a l’inici de la marxa. Foto: Tarragona21

Les Castelleres lliures han aixecat quatre pilars. Foto: Tarragona21

La manifestació, dirigint-se a la plaça de la Font. Foto: Tarragona21

Una noia, duent un cartell reivindicatiu. Foto: Tarragona21

Encapçalava la concentració el lema ‘Ens volen callades, ara ens sentiran’. Un dels més repetits per la multitud ha estat ‘Sense les dones no hi ha revolució’. L’ambient pacífic ha presidit tota la marxa. Ja bastant abans de l’inici de la protesta, el tram de Rambla Nova a l’alçada de la plaça Imperial Tàrraco es trobava ple de gent amb banderes i moltes noies amb pancartes fetes amb cartrons i la cara pintada amb el símbol feminista.

Era el moment d’expressar la ràbia i també la imagnació. Lemes com ‘Si el masclisme ataca el feminisme respon’ omplien una segona gran pancarta. ‘Ni submissa ni callada, dona empoderada’, ‘Dona havia de ser la que va canviar el món’, ‘De camí a casa vull ser lliure, no valenta’. Les referències a la sentència de la Manada s’han fet sentir amb crits com “la justícia és una merda”.

La marxa ha arrencat de la Imperial Tàrraco per discórrer per Prat de la Riba, Ramon y Cajal, Rambla Nova, carrer sant Fracesc, Rambla Vella i ha acabat davant l’Ajuntament.