.

El Festival Internacional de màgia Teatre Màgic omplirà per desè cop els escenaris de Tarragona i de La Canonja amb espectacles d’il·lusionisme. El Mag Gerard, director del festival, obrirà el programa aquest dissabte amb el seu espectacle Màgia per deixar-te bocabadat. El seguiran vuit artistes més (Gaetan Bloom, Imanol Ituiño, Gisell, Francis Zafrilla, Mag Edgard, Adrián Soler, Teia Moner i Deaux à la Tache) fins que el 27 de novembre Pep Bou tanqui el festival amb el seu espectacle de bombolles Experiències.

Bou va amenitzar la roda de premsa de presentació amb una actuació en què va avançar alguns dels malabarismes amb bombolles que es podran veure en l’espectacle de cloenda. L’artista va aprofitar per agrair l’aposta dels dos municipis per aquest tipus de propostes culturals, i per denunciar la manca de suport institucional que en general sofreix el sector.

El Mag Gerard va fer balanç d’aquesta proposta cultural, que va néixer fa deu anys al teatre El Magatzem. L’èxit de públic va fer que en l’edició de 2008 s’hi afegissin el teatre Metropol i la sala Trono. Les sales se seguien omplint cada any, i el festival va anar creixent amb la incorporació de l’Espai Kesse i de dos espais a La Canonja (l’escola i el castell de Masricart), que des del 2009 coorganitza l’esdeveniment. El festival va guanyar un nou espai amb la inauguració del Teatre Tarragona.

La revista més prestigiosa de màgia, Magic Magazine de Las Vegas, ha reconegut el festival amb un reportatge en què es destaca el fet inusual d’una programació que concentra tants espectacles de màgia en escenaris diferents, i encarats majoritàriament a un públic adult. A partir d’enguany, en cada edició es donarà a un dels il·lusionistes del programa el Premi Teatre Màgic per reconèixer la seva trajectòria ascendent. Aquest cop el premiat serà la Companyia Mag Edgard.

Els regidors de Cultura de Tarragona (Josep Maria Prats) i de La Canonja (Salvador Ferré) van destacar la bona sintonia dels dos municipis en l’organització del festival, i es van emplaçar a fer noves col·laboracions en aquest sentit. Ferré va destacar la gran aposta canongina per la màgia, recordant que a banda del Teatre Màgic, el municipi acull un altre festival d’il·lusionisme, l’Impossible, que l’any que ve celebrarà la dotzena edició.

Podeu consultar el programa del 10è Teatre Màgic fent clic aquí.

Romà Rofes