.

.

TOTS 21


Un agent de la Guàrdia Civil registra documentació relacionada amb la banda. Foto ACN

Un agent de la Guàrdia Civil registra documentació relacionada amb la banda. Foto ACN

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones a Salou, Vila-seca i Cervera i una quarta a Vila-real que pertanyien a una banda que robava tractors a França i els venia en altres països de la Unió Europea, concretament 42 vehicles valorats en 3,2 milions d’euros.

En total, s’han arrestat vuit persones -tres més a Romania i una a França- i s’han registrat deu registres domiciliaris en una operació en què també hi han participat la gendarmeria francesa i les policies alemanya, romanesa i austríaca. Els detinguts a Catalunya i el País Valencià són els qui presumptament cometien el robatori i quedaven amb conductors de camió tipus ‘gòndola’ que s’enduien el tractor a Romania i altres països limítrofes.

La investigació es va iniciar els primers mesos del 2012 quan la Gendarmeria va detectar un considerable increment de robatoris de tractors en concessionaris francesos. La policia francesa va sospitar que es tractava de ciutadans romanesos que residien a l’Estat que es desplaçaven per cometre el robatori en connivència amb compatriotes seus. Posteriorment, li canviaven els números de bastidor i substituïa la pintura, entre d’altres operacions de maquillatge, i els posaven a la venda per un valor del 50% respecte al peu de mercat en altres països de la Unió Europea.

Després de reconèixer els concessionaris on podien perpetrar el robatori i les mesures de seguretat, les vies d’accés i com fugir, quedaven amb compatriotes seus que es traslladaven amb un camió tipus ‘gòndola’. Els detinguts a Catalunya i el País Valencià accedien a l’interior dels concessionaris i posaven els vehicles en marxa amb una clau mestra i un cop a l’exterior, l’altre grup els carregava al seu camió per endur-se’ls i vendre’ls al seu país o en algun altre país de la Unió Europea.

A més dels quatre detinguts a Catalunya i el País Valencià, s’han arrestat tres persones més a Romania i una altra a França i s’han practicat deu registres domiciliaris, en què s’han intervingut armes de foc amb munició, armes simulades, documentació falsificada, telèfons mòbils, gran quantitat de documents relacionats amb els fets investigats i inhibidors de freqüència.