.

Alguns dels objectes sostrets pels Mossos d'Esquadra. Foto: Cedida

Alguns dels objectes sostrets pels Mossos d’Esquadra. Foto: Cedida

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Falset van detenir el passat 29 d’octubre dos homes, ambdós de 20 anys d’edat, de nacionalitat romanesa, sense domicili conegut com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força. També se’ls acusa de dos robatoris amb força en dos magatzems, tots dos en grau de temptativa.

Els fets es remunten el passat 29 d’octubre quan els Mossos d’Esquadra van rebre avís d’un testimoni que alertava que la porta d’accés d’un dels pisos del bloc on vivia estava oberta per la qual cosa li semblava estrany.

Ràpidament, una patrulla va desplaçar-se al lloc indicat per tal de fer les comprovacions pertinents i, una vegada allà, els agents van observar que la porta d’accés al domicili estava forçada, concretament, el pany presentava la part que estava fixada al bastiment arrencat i tirat al terra.

Acte seguit, els agents van entrar al domicili i van localitzar dos homes i diversos objectes de dubtosa procedència repartits entre les diferents estances.  Entre els objectes van recuperar una escopeta de caça i diverses eines agrícoles que constaven com a sostretes la nit anterior en una casa de la partida de Baboixos de la localitat de Falset (Priorat).

Segons la denúncia del propietari, els lladres van forçar les reixes exteriors de la masia i van sostreure un seguit d’objectes tals com una escopeta de caça, una moto-serra, una màquina radial, un compressor, un trepant, una serra, una desbrossadora, un televisor, una màquina d’alta pressió i diverses eines agrícoles.  A més, el propietari va denunciar que un dels panys del magatzem estava forçat.

Davant d’aquest fets i els diferents indicis incriminatoris, els  Mossos d’Esquadra van detenir els dos homes per un robatori amb força a domicili.

Gestions posteriors d’investigació van permetre relacionar els dos detinguts amb altres temptatives de robatori amb força en magatzems agrícoles ubicats just a 150 metres de la casa on havien entrat a robar el 28 d’octubre.

Els objectes recuperats han pogut ser retornats i, es segueixen indagacions perquè han recuperat d’altres objectes que estan pendents de trobar propietari.

Els detinguts van passar l’1 de novembre a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció i Primera Instància de Falset i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.