.

.

TOTS 21


Les recerques sobre el primer dels fugitius detinguts van començar el passat 24 d’agost, quan la Policia Nacional va rebre una informació de la BKA alemanya sol·licitant la seva localització i detenció.

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la BKA d’Alemanya i la Policia Local de la localitat tarragonina d’Hospitalet de l’Infant, han detingut a un fugitiu al qual li constava una Ordre Europea de Detenció i Lliurament interposat per les autoritats alemanyes per un suposat homicidi en el qual la víctima va morir després de rebre un tret en el cor.

En una operació diferent, els agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat madrilenya de Collado Villalba a un altre fugitiu buscat per les autoritats de Colòmbia per un suposat homicidi perpetrat, també, amb una arma de foc.

Documentat com a ciutadà d’origen grec

Les recerques sobre el primer dels fugitius detinguts van començar el passat 24 d’agost, quan la Policia Nacional va rebre una informació de la BKA alemanya sol·licitant la seva localització i detenció.

Després de l’acarament i peritatge de les petjades aportades, es va poder determinar que coincidien plenament amb les d’un individu que residia amb identitat grega en la localitat tarragonina d’Hospitalet de l’Infant. Des de llavors, els agents encarregats de la recerca van realitzar contínues comprovacions en els voltants del domicili, on van localitzar al fugitiu alemany, que en aquests moments portava un document d’identitat grec amb foto inclosa.

Els fets pels quals era buscat es remunten al 7 d’agost de 2019, quan el detingut va entrar en un restaurant d’Alemanya i va disparar en vuit ocasions a la seva víctima. Dels quatre impactes que va rebre, un li va travessar el cor, morint dessagnada. Les autoritats alemanyes li van imposar una pena de cadena perpètua.

Va assassinar a la seva víctima en un parc de Colòmbia

La detenció del segon dels fugitius, buscat per les autoritats colombianes, es va produir el passat sis d’octubre en la localitat madrilenya de Collado Villalba, on els agents van establir un dispositiu policial de control i vigilància després de tenir coneixement que el fugit podia estar amagat en el domicili d’un familiar pròxim. Després de diversos mesos de recerca i nombroses vigilàncies, es va detectar la seva presència, procedint-se immediatament a la seva detenció.

Els fets que se li imputen van succeir el 19 de juliol de 2018, quan, en companyia d’altres membres de la seva organització criminal, en un parc de la localitat colombiana de Palmira, va atemptar contra la integritat física de la víctima, qui va morir per la gravetat de les ferides ocasionades amb una arma de foc. Les autoritats colombianes li van imposar una pena màxima de 37 anys.

La Policia Nacional lidera la detenció de fugitius a Europa

La secció de fugitius de la Policia Nacional lidera a Europa el nombre de detencions de pròfugs de la Justícia. Des de la seva creació l’any 2004, i incardinada en la Comissaria General de Policia Judicial, és la unitat de la Policia Nacional amb dedicació exclusiva en la localització i detenció de reclamats. Només l’any passat 2019 es van dur a terme 486 detencions.

El lideratge europeu ha motivat que la secció assumeixi la presidència de la Xarxa Europea d’Equips de Cerca Activa de Fugitius –ENFAST-, xarxa integrada per 28 Estats membres de la Unió Europea per a realitzar accions immediates dirigides a la detenció d’escapolits.

Redacció