.

Imatge de l'accident a la sortida a la B-23, al seu pas per Sant Feliu de Llobregat, sentit Barcelona.

Imatge de l’accident a la sortida a la B-23, al seu pas per Sant Feliu de Llobregat, sentit Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous el conductor d’un camió cisterna amb mercaderies perilloses que triplicava la taxa d’alcohol, després que hagi patit una accident a la sortida a la B-23, al seu pas per Sant Feliu de Llobregat, sentit Barcelona.

La policia catalana ha detallat en un comunicat que al conductor, de 45 anys, nacionalitat espanyola i veí de Tarragona, se l’acusa de ser el presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.

L’accident es va produir a la matinada, pocs minuts abans de les 6, i en arribar al lloc del succés els agents de trànsit van trobar el camió de mercaderies perilloses estavellat contra la mitjana de la via, incrustat sobre les tanques de protecció metàl·liques i de formigó de la bifurcació amb l’eix davanter de la tractora arrencat.

Com a conseqüència de l’accident, el conductor del camió ha quedat ferit lleu i va ser traslladat a un centre hospitalari. A més, es van produït danys de consideració en els elements de senyalització i de seguretat de la via, així com en el camió cisterna.

Altres dos vehicles que circulaven per la mateixa via també van patir danys de diversa consideració -punxades de pneumàtics i llantes trencades- en passar per sobre les restes que han sortit amb motiu de la violència de l’accident.

A més, l’accident va causar importants retencions d’uns 6 quilòmetres, des del lloc de l’accident en el punt quilomètric 7 a Sant Feliu de Llobregat fins passat el municipi de Molins de Rei.

Donada la perillositat de la mercaderia que transportava el camió, els bombers van desplaçat fins al lloc de l’accident per assegurar la zona i comprovar que la cisterna no tenia cap escapament.

El conductor del camió accidentat va ser sotmès a les proves de detecció alcohòlica i va donar positiu amb una taxa penal de 0,49 mg/l d’aire espirat, més de tres vegades la taxa legalment permesa, que en el cas d’aquest tipus de transport de mercaderies perilloses és de 0,15 mg/l.

Per tot això, els agent de trànsit van detenir el conductor del camió com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària, i el detingut passarà, aviat i si el seu estat de salut ho permet, a disposició judicial.