.

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Imatge d’arxiu de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La Guàrdia Urbana ha detingut aquesta matinada un home de 36 anys com a presumpte autor dels delictes de danys lleus i maltractaments en l’àmbit de la llar.

Un ciutadà ha trucat al cos policial poc després de les 2 h de la matinada per advertir que un home estava colpejant els turismes aparcats al carrer de la Unió.

Dues patrulles s’han desplaçat a la zona dels fets i han constatat que hi havia cotxes amb desperfectes. Els agents han buscat per la zona el presumpte autor dels fets a partir de la descripció proporcionada, però sense trobar-lo.

Només uns minuts més tard la Guàrdia Urbana era alertada que un veí del carrer de la Unió avisava que una persona que vivia a la casa de davant volia saltar des del balcó del seu habitatge.

Quan els agents es desplacen a aquest immoble han escoltat els crits d’una dona. La porta del pis d’on provenen els crits ha estat oberta per un infant de 9 anys, qui lamentava que el seu pare es trobava a la terrassa i volia tirar-se al carrer. A la terrassa es van trobar l’individu que volia saltar subjectat per la seva dona, que impedia que es llancés. Els agents han aconseguit immobilitzar l’home, malgrat que mantenia una actitud molt agressiva.

La dona ha explicat que ja havia avisat la policia que aquella mateixa nit el seu marit s’havia barallat amb un altre home i que quan el seu home ha tornat a casa ha causat desperfectes al pis i l’ha amenaçat. Aquella mateixa nit també havia sortit completament despullat al carrer i li havia donat diferents empentes. La dona ha explicat que quan el seu marit beu es posa molt agressiu i que tenia por que es tornessin a repetir episodis similars.

L’home ha estat detingut pels delictes de violència de gènere i danys lleus intencionats.

Cal recordar que la Guàrdia Urbana, juntament amb Serveis Socials, compta amb una unitat d’atenció especialitzada a víctimes de violència masclista que dona resposta i protecció immediata les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. Ofereix recolzament per tramitar la denúncia a qualsevol víctima de maltractament, a més de suport i assessorament psicosocial i legal. Telèfons de contacte: 092 / 977 240 345.