.

.

TOTS 21


Alrjandro Cao de Benós, defensor del règim d Corea del Nord

Alrjandro Cao de Benós, defensor del règim d Corea del Nord

Alejandro Cao de Benós, el conegut ‘ambaixador’ català de Corea del Nord, ha estat detingut a Tarragona en una operació de la guàrdia civil contra el tràfic d’armes il·legals, segons El Mundo. L’operació continua en marxa i es poden fer una desena d’escorcolls arreu de l’estat espanyol. Segons la informació del diari espanyol, hi ha un altre detingut a Múrcia.

En el registre que els agents han portat a terme en un domicili propietat de la seva família han trobat quatre pistoles manipulades i 2.000 cartutxos.

En aquesta operació s’han fet una desena de registres de diferents poblacions espanyoles. A Catalunya hi ha cinc detinguts, quatre a Barcelona i un a Tarragona (Cao de Benós).

Fonts policials han detallat a El Periódico.cat que es tracta d’una investigació contra col·leccionistes d’armes. Se sospita que els implicats han comprat i venut armes al mercat negre. En cap cas l’operatiu estaria relacionat amb el tràfic d’armes a escala internacional.

Cao de Benós viu a Tarragona i fa tasques de representació per Corea del Nord, l’estat comunista totalitari, un dls més tancats del món. És delegat especial honorari d’aquest país, i delegat especial del Comitè per a les Relacions Culturals amb els Països Estrangers. Recentment, va obrir una taverna a Tarragona ambientada amb decoració inspirada en Corea del Nord.