.

Els robatoris es van produir sobretot al barri de Sant Salvador i s’ha recuperat part del material sostret. Foto: Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la GeneralitatMossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir dijous passat un home de 38 anys com a presumpte autor de trenta delictes de robatori amb força.

El cas es va obrir el passat mes de novembre arran d’un seguit de robatoris amb força a trasters en diferents comunitats de la urbanització de Sant Ramon al barri Sant Salvador de Tarragona.

De la investigació es desprèn que l’autor actuava de matinada amb l’objectiu  d’accedir als pàrquings comunitaris i evitar ser detectat pel veïnat. En aquest sentit, l’autor va utilitzar el mateix modus operandi en la trentena de fets. Aquest consistia en forçar amb eines tipus tornavís els panys de les portes i robar els possibles objectes de valor amb la intenció de vendre’ls al mercat de segona mà.

Amb totes les proves recopilades i els diferents indicis incriminatoris, els investigadors van detenir, dijous passat a Tarragona, el presumpte autor dels robatoris. El mateix dia de la detenció, els mossos van fer una entrada i escorcoll al domicili del detingut on van poder recuperar part del material sostret i d’altres objectes que s’estan analitzant per saber si procedeixen d’altres il·lícits. L’arrestat, amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials, va passar l’endemà divendres a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.

Des del Cos de Mossos d’Esquadra es recomana tenir en compte una sèrie de consells de seguretat per prevenir aquest tipus de robatoris. Així, no guardar objectes de valor, ancorar les bicicletes en un punt fix, reforçar la porta amb un doble pany de seguretat o instal·lar càmeres de seguretat en les zones comunes dels pàrquings comunitaris ajuden a prevenir robatoris. D’altra banda, en cas d’observar la presència de persones amb actitud sospitosa cal contactar al més aviat possible amb el 112.