.

Els lladres van robar aquestes bateries en una dotzena d'estacions de telefonia mòbil del Camp i l'Ebre

Els Mossos d’Esquadra han detingut, entre el 14 i el 21 de juliol, set homes que haurien robat 25 bateries en una dotzena d’estacions de telefonia mòbil del Baix Penedès, l’Alt Camp i el Baix Ebre.

Els detinguts, d’entre 23 i 54 anys, són tots de nacionalitat espanyola -quatre del Vendrell, un de Montferri, un de Tortosa i un amb domicili desconegut. La policia catalana va muntar un dispositiu en el qual va inspeccionar diverses ferrovelleries del territori, fins que en una del Tarragonès es van localitzar les 25 bateries. Es calcula que els lladres, alguns dels quals tenen relació de parentiu, van ocasionar danys a les empreses de telefonia mòbil per valor de 80.000 euros, segons fonts dels Mossos.

Els homes, detinguts com a suposats autors de dotze delictes de robatoris amb força comesos des del passat mes de març fins aquest juliol, van declarar a dependències policials i seran citats en seu judicial quan el jutge els requereixi. De la dotzena de robatoris que se’ls imputen, cinc es van cometre a Segur de Calafell, tres al Vendrell, un a Alió, un al Pla de Santa Maria i dos al Perelló. Les detencions són el resultat d’una investigació oberta el passat mes de març arran d’un seguit de robatoris en estacions de telefonia mòbil d’aquestes tres comarques tarragonines.

Segons informen els Mossos, els lladres actuaven de manera especialitzada i coordinada i utilitzaven un ‘modus operandi’ molt similar en tots els robatoris. Acostumaven a trencar el cadenat de la tanca perimetral per accedir dins del recinte, i un cop allà, forçaven les portes d’accés a les torres i s’enduien les bateries. Segons les empreses denunciants, el robatori d’aquests acumuladors els causa un gran perjudici, tant a la empresa com als usuaris, ja que en el moment en què es produeix una caiguda del fluid elèctric, els repetidors deixen de funcionar, en perdre el subministrament que els hauria de proporcionar les bateries instal·lades als repetidors.

Són unes bateries especials per a telecomunicacions, no aptes per a ús de locomoció i que per les seves característiques, només poden ser utilitzades per aquesta finalitat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */