.

L’home s’inventava excuses perquè les víctimes no ocupessin l’habitació i es quedava els diners que li havien avançat

L’home s’inventava excuses perquè les víctimes no ocupessin l’habitació i es quedava els diners que li havien avançat

Els Mossos d’Esquadra han detingut el propietari d’un apartament de Salou (Tarragonès) per estafar tres persones que li havien llogat una habitació. Cap de les víctimes no va poder ocupar l’habitació per la qual havien pagat després de rebre tota mena d’excuses de l’home. L’individu es quedava els diners de reserves, fiances i avançaments pel lloguer. Per tal de no retornar aquests diners, el detingut els va denunciar per haver-se quedat suposadament objectes i diners que hi havia a casa seva. A banda de diverses amenaces verbals, una de les víctimes també va acusar el propietari d’estar al darrere d’uns danys que li van causar al seu vehicle.
Els agents van donar credibilitat als enganys, amenaces i coaccions del detingut, així com a la falsedat de les seves denúncies contra les víctimes i al fet que els contractes il·lícits es formalitzaven verbalment i es cobraven majoritàriament en metàl·lic. Dilluns passat els Mossos van detenir l’home, un veí de Salou de 43 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de tres delictes d’estafa i amenaces. Dimarts va passar a disposició del jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Tres víctimes

L’home va ser denunciat a final d’abril i a principis de maig per tres persones les quals van assegurar que li havien llogat una habitació en un apartament de la seva propietat ubicat al carrer Girona de Salou. En el primer cas, la víctima va ingressar el desembre passat 500 euros al compte corrent del propietari -la meitat corresponent al lloguer de l’habitació i l’altra al dipòsit de fiança-. Posteriorment, el propietari va exigir-li un avançament de 50 euros més de la quota per poder ocupar l’habitació. La segona víctima va avançar 400 euros de lloguer i fiança a final d’abril per tal de poder accedir a l’habitació. En el tercer cas, l’interessat en la mateixa habitació va abonar també a final d’abril 500 euros, dels quals 100 corresponien a la reserva, 150 més a la fiança i 250 per avançat d’una mensualitat de lloguer.

ACN