.

.

TOTS 21


Imatge d’arxiu dels Mossos.

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres a Tarragona un home de 38 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, que tenia una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) per dos homicidis, un en grau de temptativa, a Itàlia el setembre del 2007. Segons un comunicat de la policia catalana, l’arrestat va ser condemnat a cadena perpètua i hauria passat els darrers anys entre Tarragona i Reus sense un domicili fix, sense telèfon ni vehicle i prenent moltes mesures de seguretat per no ser descobert. L’home ha passat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional per tal d’iniciar el procés d’extradició.

Els Mossos de l’Àrea d’Investigació Criminal a Tarragona a través de l’anàlisi de les estructures del crim organitzat al territori van detectar la presència d’un individu que, després de diverses gestions, van saber que es tractava d’un fugat d’Itàlia per crims de sang.

Segons l’OEDE, la Corte di Appello Milano va emetre sentència ferma a cadena perpètua en considerar provat que el detingut pels Mossos d’Esquadra va ser l’autor, juntament amb dues persones més, d’un homicidi amb arma blanca el passat 4 de setembre del 2007 a Botticino (Brescia). En la mateixa sentència, el detingut també va ser condemnat com a autor d’un segon homicidi en grau de temptativa, ja que, tot i agredir la víctima de la mateixa manera que en el primer cas, aquesta va sobreviure.

 

Durant les darreres setmanes, els mossos van comprovar que aquest home prenia moltes mesures de seguretat, es canviava sovint de domicili, no disposava ni de telèfon mòbil ni de vehicle i mai anava documentat. A més, els agents també van constatar que evitava qualsevol contacte directe o indirecte amb la policia.

Finalment, aquest divendres els mossos van localitzar-lo pel centre de Tarragona i el van portar a comissaria, on van comprovar amb les empremtes que es tractava de l’home fugat d’Itàlia.

L’home va passar a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional per tal d’iniciar el procés d’extradició.

ACN