Una vintena de destacats edificis de la Part Alta de Tarragona disposaran de plaques informatives amb codis QR per conèixer les seves característiques i la seva història. Es tracta d’un projecte elaborat per l’Institut d’Ensenyament Secundari de Torreforta i que es posarà en marxa a principis de 2014. La proposta l’ha adoptada el Museu d’Història de Tarragona.
Un grup d’alumnes del centre s’ha dedicat a compilar informació dels espais triats per a incloure-la en aquesta proposta turístico-cultural. Lluís Balart, director del Museu, ha explicat a Tarragona21 que es tracta d’emprar aquesta informació en espais patrimonials no romans i que són menys coneguts per als visitants. “El patrimoni romà ja és prou conegut i està senyalitzat”.
Els codis QR s’inscriuran en unes plaques que es col·locaran en els llocs patrimonials triats. Es tracta d’espais com Casa Sefus, el propi edifici del Palau Municipal, Ca l’Ardiaca, el Palau Arquebisbal o Casa Montoliu. La proposta de centrar-ho a la Part Alta és del propi institut, però el Museu és obert a ampliar-ho a altres llocs de la ciutat.
Els codis QR permetran que el visitant pugui descarregar la informació que contenen en dispositius mòbils; un lector de codi enviarà el senyal a una pàgina web, des d’on es desplegarà la informació del monument. D’entrada, la lectura es farà en català, però més endavant s’ampliarà a altres idiomes. El cost del projecte s’inclou en el Pla Especial de la Part Alta.
Els edificis seleccionats són aquests:
Casa Sefus
Casa del General
Ajuntament
Casa Montoliu
Casa del Cambrer
Ca l’Ardiaca
Antiga casa del Degà
Palau arquebisbal
Santa Tecla la Vella
Antic Escorxador (Rectorat de la URV)
Casa Ximenis
Església de l’Ensenyança
Convent de Carmelites Descalces
Restes d’època visigòtica
Sant Miquel del Pla
Sant Llorenç
Antic Ajuntament
Església de Sant Agustí
Capella de Sant Magí
Torre d’en Tintorer
Web del Museu d’Història de Tarragona.
