.

Els candidats de Tot per Vila-seca-Centrats

‘Despertem’ és el lema de campanya escollit per Tot per Vila-seca-Centrats, la candidatura encapçalada per Ander Basterretxea que es va presentar aquest divendres al Centre Cívic el Colomí amb un programa general per a la localitat i específic per als barris i nuclis que la configuren. Ander es va comprometre “a impulsar la participació ciutadana en la presa de decisions. Per fer-ho possible fomentarem les iniciatives populars i escoltarem totes les veus perquè som un sol poble i tots tenim dret a expressar com volem dissenyar el futur més immediat de la nostra ciutat”.

El cap de llista va apuntar diverses claus del seu programa, que posa accent especial en el foment de la creació de llocs de treball. En aquest sentit la formació aposta per ajuts al pagament del lloguer de locals comercials i l’eliminació dels impostos als nous emprenedors, en concedir incentius a les empreses que converteixin els llocs de treball temporals en fixos i en la remodelació del Mercat Municipal i el seu entorn. Lligat a aquesta qüestió, es pretén rebaixar els impostos més comuns amb el compromís de no aplicar contribucions especials.

Per la seva banda, la número dos de la llista, Rocío Garrido, va anunciar dins del capítol educatiu la intenció de “donar als millors estudiants del municipi una sèrie d’ajuts universitaris i per a cicles formatius de grau superior que estarien dotats gràcies als diners sortit de la rebaixa de l’assignació als regidors”. També va deixar clar el compromís del partit en l’apertura dels patis dels centres educatius en horari extraescolar per poder-hi fer activitats tutelades per un monitor.

El tercer de la candidatura, Luis Omar, va ser l’encarregat de referir-se al capítol cultural, incidint en la necessitat de millorar les prestacions i serveis de la biblioteca i apuntant la possibilitat de crear-hi una sala per fer emissions de ràdio i estudi de gravació de vídeos per permetre la participació activa dels joves. Va ser ell qui va donar la clau per interpretar el lema electoral: “Ens han dit que som una ciutat dormitori i nosaltres el que volem és una ciutat desperta”.

Finalment, Esperanza Navarrete (atleta de triatló que ocupa el número 4 a la llista) va entrar en matèria esportiva anunciant l’aposta per un nou Estadi Municipal, la recuperació del Camp de tir i un estudi per recuperar el velòdrom.

El programa inclou també, i de manera molt destacada, la millora de la connectivitat del transport tant interurbà com urbà, amb la millora de les instal·lacions i dels horaris; l’increment de la plantilla de la policia local i garantir el suport als sectors socials més desfavorits. Aquest darrer punt contempla impulsar ajuts municipals per reestructurar el deute de les famílies en risc de desnonament, habitatges de lloguer assequibles i el foment del lloguer social.